Budaya Jawa: Béda antara owahan

49 bèt wis ditambahake ,  12 taun kepungkur
c
wikify sithik
c (wikify sithik)
'''Budaya Jawa''' pranataning uripe wong [[Jawa]] nuju kasampuraning jalma menungsa[[manungsa]]. Pranatan iki tegese pangerten lan cara. Pangerten bab urip nuduhake sapa sejatinging manungsa iku, jejer lan kewajibane. Dene cara nuduhake pakeming tumindak ing [[purwa]], [[madya]] lan wusananing[[wusana]] ning kahanan. Uripe wong Jawa tansah njaga larasing swasana. Dadi kabeh perangane urip kaya ta pribadine dhewe, liyan, alam lan apa wae sing ana sakliyane dheweke kudu isa nampa lan nyengkuyung budine sing nuju marang kasampurnaning urip. [[gambar:Wayang topeng.jpg|thumb|200px|right|[[Wayang wong]], mujudaké salah sawijining budaya Jawa]]
==Sajarah==
Budaya utawa kabudayan [[Jawa]] iku salah siji kabudayan sing wis mapan, amarga wis suwe banget anane. Budaya Jawa ora madeg dhewe. [[Animisme]], [[Dinamisme]] miwiti ananing Budaya Jawa. [[Hindhu]], [[Budha]], [[Nasrani]] lan [[Islam]] ya akeh banget pasumbange marang Budaya Jawa. Budaya Jawa wiwit mula bukane gampang nampa lumebune bab-bab anyar saka njaba angger ora sisip sembir karo pokok ugerane. Budaya Jawa urip bebarengan karo [[Agama]] lan Kapitadosan sing ana. Wataking Budaya Jawa sing tansah nggoleki larase swasana gampang nampa ananing budaya liya.
 
==Sub Budaya Jawa==
78.624

besutan