Gerty Cori: Béda antara owahan

17 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: dokter → dhokter (8), Dokter → Dhokter using AWB)
c (éjaan using AWB)
{{rapèkaké}}
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
 
{{Infobox person
Nalika piyambakipun nempuh pendidikan ing [[Fakultas Kedhokteran]], piyambakipun kapanggih kaliyan [[Carl F. Cori]], kanca [[sekolah]]ipun. Kekalihipun sami-sami ngalami kathah kegiyatan njawi lan kagungan minat wonten ing panalitén [[laboratorium]]. Lajeng kekalihipun palakrama nalika tanggal [[5]] [[Agustus]] [[1920]], lan pikantuk kedudukan ing [[Universitas Wina]]. Lajeng milih ngrembakaken karier wonten ing babagan panalitén kedhokteran tinimbang praktik dhokter.
 
Nalika taun [[1922]], kekalihipun sami [[emigrasi]] ing [[Amerika Serikat]] saperlu gabung kaliyan staf ing [[Buffalo's New York Institute of Malignant Diseases]]. Piyambakipun dados asisten [[patologi]] lan piyambakipun dipuntunjuk minangka asisten [[biokimia]]. Kelalihipun dados warga negaranagara [[Amerika Serikat]] nalika taun [[1928]] lan wonten ing taun [[1936]], kekalihipun sapun kagungan putra tunggal, Carl Thomas. Sadangunipun wonten ing [[Buffalo]], kekalihipun sami konsentrasi wonten ing "penyerapan" [[gula]] saking [[usus]] lan pangaruh [[epinefrin]] [[insulin]] wonten ing [[karbohidrat]] ingkang dipunserap lan utawi pembentukan lan degradasi [[gliserin]].<ref name="internet 4">[http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/biography/cori.html]</ref>
 
== Taun-taun pungkasan ==
63.816

besutan