Zahra Amir Ebrahimi: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (gawé using AWB)
c (éjaan using AWB)
| background = non_performing_personnel
}}
'''Zahra Amir Ebrahimi''' (زهرا اميرابراهيمی) {{birth year and age|1981}} yakuwiyaiku sawijining fotografer profesional, aktris [[televisi]], direktor film cekak saka [[Iran]].<ref name="Zahra 1">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/bollywood/z/zahra_amir_ebrahimi/ berita Zahra Amir Ebrahimi] dipununduh tanggal 20 Agustus 2011</ref>
 
Dheweké sempet sinau teater ning [[Teheran]], lan miwiti kaurripan profesionalé kanthi cara anggawé film cekak.<ref name="Zahra 1"/> Filmé kang kaping pisanan digawé nalika dheweké anan ning umur 18 taun.<ref name="Zahra 1"/> Awal kapopulerané diwiwiti ora suwe sawisé dheweké kerja ning [[televisi]] Iran.<ref name="Zahra 1"/> Dheweké kondhang amarga perané nalika dadi wanita enom kang shalikhah ning opera sabun "Narges".<ref name="Zahra 1"/> Karir Zahra ning bidang fotografi difokusaké ning topik lan isu-isu sosial.<ref name="Zahra 1"/>
Kasusé iki nuli dadi subyek panyelidikan resmi perintah kepala jaksa [[Teheran]], [[Saeed Mortazavi]].<ref name="Zahra 1"/> Ning wawancara karo koran The Guardian, Ebrahimi nyangkal menawa wanita ning film kasebut dudu dheweké, lan ngungkapaké menawa video kasebut video palsu kang digawé kanggo ngerusak kariré.<ref name="Zahra 1"/>
 
Sawisé kena skandal kasebut, dheweké esih tetep manggon ning negaranénagarané.<ref name="Zahra 1"/> Aktris kondhang saka [[Iran]] kuwiiku bakal kena hukum penjara lan njalani hukuman cambuk ning ngarepé publik,<ref name="Zahra 2">{{id}}[http://www.kapanlagi.com/showbiz/asian-star/video-seks-zahra-amir-ebrahimi-bocor-ke-internet-ahrmnv3.html berita Zahra Amir Ebrahimi] dipununduh tanggal 20 Agustus 2011</ref> amarga pandakwa rekaman video saruné karo pepujaning atiné kasebar ning [[internet]] lan uga digawé kanthi wujud DVD.<ref name="Zahra 2"/>
 
Skandal kuwiiku tentuné anggawé kaget para panggemaré saka aktris ayu kang nembe umur 25 taun kuwiiku.<ref name="Zahra 2"/> Apa maning, dheweké saka salah sijiné negaranagara Islam kang kuwat ning donya, kang ngelarang kadadian seks sadhurungé nikah.<ref name="Zahra 2"/> Zahra, kuwiiku salah sijiné bintang kondhang ning [[televisi]] [[Iran]], dheweké wis diboikot deningdéning jaringan lan para panggawé film ning Iran, sarta kariré terancam hancur.<ref name="Zahra 2"/> Jaksa penuntut Iran, [[Saeed Mortazavi]], uga wis njaluk anané penyelidikan khusus.<ref name="Zahra 2"/> Ning kasus kasebut, pepujaning atiné Zahra kang ora dingerteni jenengé kuwiiku saiki dadi tersangka pelaku panyebaran rekaman kasebut, lan lagi digoleki sawisé dukabaraké mlayu maring [[Dubai]].<ref name="Zahra 2"/> Lan menawa ketangkap bakal dibalikaké maring negaranagara [[Iran]], dheweké terancam ukuman telung taun panjara lan denda gedhené US$10 ewu, amarga kadadean kang wis ngelanggar kasusilaan negaranagara kasebut.<ref name="Zahra 2"/>
 
Ebrahimi uga nyangkal anané desas-desus menawa dheweké bunuh dhiri.<ref name="Zahra 1"/> Dheweké sempet ngetokaké pesen maring [[masarakat]] umum kang isiné negasaké menawa dheweké esih urip.<ref name="Zahra 1"/>
63.801

besutan