Eutanasia: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
c (→‎Eutanasia dideleng saka sudut cara tindakane: éjaan, replaced: dokter → dhokter, sehat → séhat using AWB)
Yen dideleng saka cara tindakane, eutanasia bisa dibagi dadi telung kategori, ya iku eutanasia agresif, eutanasia non agresif, lan eutanasia pasif.
 
* Eutanasia agresif, uga sinebut eutanasia aktif, ya iku sawijining tindakan kanthi sengaja kang ditindakake deningdéning [[dhokter]] utawa tenaga keséhatan liyane kanggo nyingkatake utawa mungkasi uriping [[pasien]]. Eutanasia agresif bisa ditindakake kanthi pawenehan sawijining [[senyawa]] kang bisa gawé mati, ya iku kanthi oral utawa suntikan. Salah sawijining conto senyawa kang bisa gawé mati ya iku tablet [[sianida]].
* Eutanasia non agresif, kadang-kadang uga sinebut eutanasia otomatis (''autoeuthanasia'') digolongake minangka eutanasia negatif, ya iku kaanan sawijing pasien nolak kanthi tegas lan kanthi sadar nampa perawatan medis senajan ngerti yen panolakane bakal mungkasi uripe. Panolakan mau diajokake kanthi resmi kanthi gawé sawijining "'''codicil'''" (pernyataan tinulis tangan). Eutanasia non agresif intine ya iku sawijining praktik eutanasia pasif ingatase panjalukane pasien.
 
63.848

besutan