John Rawls: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎Karya Wigati: éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (→‎Karya Wigati: éjaan using AWB)
 
== Karya Wigati ==
Rikala taun [[1971]], John Rawls nerbitaken sawijining buku kanthi judul ''A Theory of Justice'' (Teori Keadilan).<ref name="Rasuanto">Bur Rasuanto. 2005. Keadilan Sosial: Pandangan Deontologis Rawls dan Habermas. Jakarta: Gramedia Pustaka Utama. Hal. 25,</ref> Pamanggih wonten ing buku punika inggih dipunkemasipun sawijining konsep ingkang deningdéning Rawls dipunsebut minangka konsep ''justice as fairness'' (keadilan minangka sawijining kejujuran).<ref name="Rasuanto"/> Miturut [[Robert Nozick]], ''A Theory of Justice'' inggih punika sawijining karya filsafat politik lan filsafat moral ingkang kiyat, lebet, subtil, wiyar, sistematik, ingkang boten nate katingal wonten ing karya-karya filsuf [[Jerman]] sanesipun.<ref name="Rasuanto"/>. Sasampunipun buku ''A Theory of Justice'' dipunterbitaken, saengga wonten buku enggal malih karangan Rawls ingkang kagungan judul ''Political Liberalism'' (Liberalisme Politik).<ref name="Rasuanto"/> Buku punika minangka buku panduan kangge ngandharaken pemikiran babagan ''justice as fairness''.<ref name="Rasuanto"/>
 
== Cathetan Suku ==
63.840

besutan