Kaisar Tianqi: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎Pamrntahan: éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (6) using AWB)
c (→‎Pamrntahan: éjaan using AWB)
'''Kaisar Tianqi''' ([[Hanzi]]: 天啟, {{lahirmati||23|12|1605||30|9|1627}}) ya iku kaisar ka-15 saka [[Dinasti Ming]] kang mrentah saka taun [[1620]] nganti tekan taun 1627.<ref name="tianqi"/><ref name="kaisar">{{id}}[http://m-search.jp/ms/n_news.cgi?MoN=g&UoN=wapedia.mobi%2Fid%2FKaisar_Tianqi m-search.jp]</ref> Tianqi lair karo jeneng '''Zhu Youxiao''' (朱由校), ya iku anak pisanan saka [[Kaisar Taichang]].<ref name="kaisar"/> Dheweke dadi kaisar nalika umure nembe 15 taun sawise bapake mangkat nalika taun 1620.<ref name="kaisar"/>
== Pamrntahan ==
Tianqi ya iku kaisar kang males lan sering nglalekake tugase dadi kepala negaranagara.<ref name="tianqi">{{id}}[http://www.tionghoa.com/2008/07/ www.tionghoa.com]</ref> Dheweke ya iku saijining kaisar kang ora bisa maca lan uga ora seneng sinau.<ref name="kaisar"/> Merga ora bisa anggone maca laporan lan dokumen kenegaraankenagaraan, ditambah meneh ketidaktertarikane marang urusan negaranagara, kekuasaane banjur disalahgunakake deningdéning kasim kepalane, [[Wei Zhongxian]] lan [[Selir Ke]], ibu susu kang nggedekake dheweke.<ref name="kaisar"/>
Ke ya iku sawijining wanita kang ora bener.<ref name="kaisar"/> Sawise bapake mati, dheweke urip karo salah siji kasim kang jenenge Wei Chao, ora let suwe, dheweke banjur lunga minggat lan pindah menyang kasim liyane kang ora liya ya iku Wei Zhongxian.<ref name="kaisar"/> Manfaatke akses kang amba kanggo gegandengan karo kaisar, dheweke nggoda kaisar enom mau kang ndadekake dheweke kanugrahan gelar Nyonya Fengsheng.<ref name="kaisar"/>
 
63.083

besutan