Pakèl: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
}}
[[File:Mangif foetid 080130-4201 tdp.jpg|thumb|Mangif foetid 080130-4201 tdp]]
'''Pakèl''' ya iku sawijining jinis wit woh-wohan kang isih duweduwé kerabat karo [[pelem]]. Woh pakèl disebut uga '''bacang'''<ref name="internet1">[http://taksonomi.haruting.com/taksonomi-buah-bacang/]</ref>. jeneng liya saka pakel ing antarane miturut dhaerahe ing antarane ''limus'' ([[bahasa Sunda|Sd.]]), ''asam hambawang'' ([[bahasa Banjar|Banjar]]), asam kopak, asam putar, asam payang ([[Samarinda]])<ref name="internet1"/>. Disebut uga ''macang'' utawa ''machang'' ([[bahasa Melayu|Malaysia]]), ''maa chang, ma chae'' utawa ''ma mut'' ([[Thailand]]), ''la mot'' ([[Myanmar]]),[[basa inggris]] disebut ''bachang'' utawa ''horse mango''. Minangka jeneng elmiahe ya iku ''Mangifera foetida'' Lour.<ref name="internet1"/>
 
==Dheskripsi==
63.841

besutan