Taira no Kiyomori: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (4) using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
Sawise jasa ana ing [[Pambrontakan Hōgen]], Kiyomori olej ijin saka [[Kaisar Goshirakawa]] kanggo mateni [[Minamoto no Yoshitomo]] kang nglancarake [[Pambrontakan Heiji]].<ref name="kaio"/> Sawise njabat Daijō Daijin, klan Taira kang dipimpine bisa dadi kalan kang paling nguwasani Jepang.<ref name="kaio"/> Kakuwasan pamrantahan sakabehe ana ing tangane klan klan Taira sawise Kaisar Goshirakawa dinyatakake dadi tahanan omah.<ref name="kaio"/>
Nalika jaman semana, anggota klan Taira banjur umuk lan ngetokake istilah,''Heishi ni arazumba hito ni arazu''.<ref name="kaio"/> Rasa umuk saka klan taira iki nyebabake rasa ora puas saka kalangan samurai.<ref name="kaio"/> Nalika pasukan [[klan Minamoto]] nglancarake pambrontakan kanggo ngalahake klan Taira, Kiyomori mati merga lara demam lan panas dhuwur.<ref name="kaio"/>
Taira no Kiyomori lair ana ing [[Provinsi Ise]] nalika taun [[1118]] saka pewaris kepala [[klan Ise Taira]] kang jenenge [[Taira no Tadamori]].<ref name="taiaio">{{en}}[http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Taira+no+Kiyomori encyclopedia2.thefreedictionary.com]</ref> Ibune duweduwé jeneng Gion Nyogo kang makarya dadi pegawai istana, utawane adhine saka Gion Nyogo (''nyogo'' ya iku gelar kanggo wong wadon kang makarya ana ing istana).<ref name="taiaio"/> Miturut kisah ''[[Heike Monogatari]]'', Kiyomori ya iku bayi saka kasil hubungan [[Kaisar Shirakawa]] karo Gion Nyogo kang diwenehake marang Taira no Tadamori.<ref name="taiaio"/>
Taun [[1129]], bapake Kiyomori munggah pangkat dadi pejabat dhuwur kang tingkate [[Jugoige]].<ref name="taiaio"/> Sawise bisa numpas komplotan bajak laut, bapake Kiyomori ditunjuk dadi [[Gyōbushō|Gyōbukyō]] lan jabatan iki kang mengkone diwarisake marang Kiyomori kang ditunjuk dadi panguwasa [[Provinsi Aki]] nalika taun [[1146]].<ref name="taiaio"/>
 
63.840

besutan