Bugatti Veyron: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3), desa → désa using AWB)
==Spésifikasi lan performa==
Veyron nduwèni mesin 16 silindher, padha karo loro pojok sempit mesin V8 sing digabungaké karo konfigurasi W.<ref name="internet1">{{en}}[http://www.caranddriver.com/reviews/car/08q4/bugatti_veyron_16.4-road_test www.caranddriver.com](diundhuh 5 Agustus 2011)</ref> Saben silindher nduwèni papat katup kanggo sewidhak papat, ananging konfigurasi V8 owah saéngga digunakake loro camshaft overhead kanggo ndhongkrak loro bank silindher saéngga totalé dadi papat camshaft diperlokaké. Mesin diwènèhi tenaga saka [[bi-turbocharger]] lan mindhahaké 7.993 sentimeter kubik (487,8 cu in), nganggo 86 persegi kanggo 86&nbsp;mm (3,4, gedhéné 4,4 in) bore lan stroke.<ref name="mobil">{{en}}[http://www.topspeed.com/cars/bugatti/2011-bugatti-veyron-164-super-sport-ar93002.html www.topspeed.com](diundhuh 6 Agustus 2011)</ref>
Tranmisi kopling gandha langsung-shift gearboz dikendhalèkake komputer otomatis karo pitu rasio rodha untu, nganggo gayung magnésium ing mburi kemudhi lan wektu nggèsèré kurang luwih 150 milidetik, sing dibangun saka [[Ricardo]] Inggris ketimbang [[Borh-Warner]], sing dirancang [[DSG]] enem banteré sing digunakaké karo Marques utama [[Grup Volkswagen]].<ref name="internet1"/> Veyron bisa diobahaké ing modhus semi utawa kebak sak kebaké kanthi otomatis. Tranmisi digenti butuh biaya kurang luwih € 120.000.<ref name="internet1"/> Iku uga nduwèni papat rodha permanèn sing nggunakaké sistem [[Traksi Haldex]].<ref name="internet1"/> Nggunakaké Michelin PAX run ban khusus, dirancang kanggo ngakomodhasi banteré Veyron, béya sing diandharaké kurang luwih 25.000 per sèt. Nggantiné ban mung bisa ing [[Prancis]], kanggo layanané kuwiiku mau dibutuhaké béya € 70.000.<ref name="internet1"/> Total boboté 2,034.8&nbsp;kg (£ 4486).<ref name="internet1"/> Iki ndadèkake montor kuwat kangao rasio bobot, miturut [[Volkswagen Group]], saka 446,3 tenaga jaran metrik (328&nbsp;kW; 440&nbsp;bhp). Per ton.<ref name="internet1"/>
 
==Cathetan sikil==
63.848

besutan