Musik patriotik: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (→‎[[Malaysia]]: éjaan using AWB)
c (éjaan using AWB)
'''Lagu patriotik''' kuwiiku lagu kang nuduhaké rasa tresna marang nagara. Sawijining lagu patriotik bisa nganggo lirik utawa ukara, nanging bisa uga mung arupa instrumental, bisa uga arupa [[lagu kabangsan]] resmi utawa ora resmi. Biasané ditembangaké wektu liburan lan ing acara mèngeti dina penting ing sajarah. Téma utama yakuwiyaiku bab tresna marang nagara utawa théma liyané kang nduwèni sèntimèn patriotik lan nasionalisme.. Sawetara lagu patriotik nduwèni sipat [[Militarism|militaristik]], [[Jingoisme|jingoistik]], utawa ngandhut théma kang ngagungaké pangorbanan dhiri; lan théma liyané kayadéné kaéndahan alam, sajarah utawa idéalisme.
 
Siaran radhio resmi saka sawetara nagara biasané migunakaké lagu patriotik sing misuwur kanggo tandha wates acara utawa minangka lagu (pambuka) resmi.
* "[[Sumpah dan Janji]]" (Oaths and Promises)
* "[[Misi Merdeka]]" (Mission of Independence)
* "[[Bendera NegaraNagara]]" (National Flag)
* "[[Tahun 1984]]" (The Year 1984 - Year of Independence)
* "[[Berkibarlah Bendera]]" (The waving flag)
 
=== [[Malaysia]] ===
* "[[NegarakuNagaraku]]" (Lagu kabangsan)
* "[[Jalur Gemilang]]" (Flag anthem)
* "[[Malaysiaku Gemilang]]" ("Glory of My Malaysia" - Lagu kanggomèngeti kamardhikan 50 taun)
* "[[Keranamu Malaysia]]" ("For You Malaysia")
* "[[Setia (songs)|Setia]]" ("Loyal")
* "[[Rukun NegaraNagara]]" (Ideology songs)
* "[[Perajurit Tanah Air]]" aka "Inilah Barisan Kita"
* "[[Pahlawanku]]" - by [[Siti Nurhaliza]]
* "[[Bersatu Berdisiplin]]"
* "[[Dirgahayu Oh Tanahairku]]"
* "[[Kemegahan NegarakuNagaraku]]"
* "[[Malaysia Berjaya]]"
* "[[Tanahairku]]"
63.801

besutan