Quentin Tarantino: Béda antara owahan

7 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
}}
 
'''Quentin Jerome Tarantino''' ({{lahirmati||27|3|1963}}) dheweké kuwiiku [[sutradara]], [[aktor]], lan [[penulis skenario]] kang tau menangaké ajang [[Academy Awards|piala Oscar]] kang asalé saka [[Amerika Serikat]], Dheweké dingerteni anduwenianduwèni profesi dadi [[aktor]], [[sutradara]], [[presenter]] lan panulis naskah [[film]].<ref name="tarantino">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/hollywood/q/quentin_tarantino/ biografi Quentin Tarantino] dipununduh tanggal 28 Juli 2011</ref>
[[Film]] ''MY BEST FRIEND'S BIRTHDAY'',kang diputer nalika taun [[1987]] dadi debut filmé yang paling baik nalika dadi [[aktor]],
[[sutradara]], penulis naskah sakaligus dadi produser. <ref name="tarantino"/>
Sawisé kuwiiku dheweké nyusul kanggo dolanan peran ning film-filmé kang uga sukses, kayata nalika dolanan peran [[Mr. Brown]]
peran ning [[film]] RESERVOIR DOGS, [[film]] kasebut diputer nalika taun [[1992]], dadi [[Jimmie Dimmick]] ning [[film]] kang judulé PULP FICTION.<ref name="tarantino"/>
Film PULP FICTION kuwiiku diputer nalika taun [[1994]], main dadi [[Richie Gecko]] ning [[film]] FROM DUSK TILL DAWN (nalika taun [[1996]]),
Main peran dadi [[Pick-Up Guy]] ning film kang judulé [[DESPERADO]] (nalika taun [[1995]])
lan dheweké uga taun main peran dadi [[Warren]] ning film GRINDHOUSE.<ref name="tarantino"/>
Ora namung dadi sutradara, dheweké kang kreatip kuwiiku uga akiré bisa nyipta karya , kang kayata <ref name="tarantino"/>:
*PULP FICTION diputer nalika taun [[1994]],
*ER nalika taun [[1995]],
*KILL BILL kang diputer nalika taun [[2004]],
*SIN CITY diputer nalika taun [[2005]] lan [[film]]
*DEATH PROOF, [[film iki diputer nalika taun [[2007]].
 
Ning film-film kasil karyané, film Tarantino uga dadi panyerat naskahé.<ref name="tarantino"/>
Oscar nalika taun [[1994]].<ref name="tarantino"/>
 
Ning kauripan pribadiné, Tarantino dikabaraké tau njalin hubungan karo [[aktris]] [[Mira Sorvino]], sutradara [[Allison Anders]] lan [[Sofia Coppola]]. <ref name="tarantino"/>
Jeneng saka [[aktris]] [[Julie Dreyfus]], [[Shar Jackson]], [[Kathy Griffin]], [[Margaret Cho]], sarta [[artis]] [[Uma Thurman]] uga tau disebut-sebut
tau anduwenianduwèni hubungan kusus karo [[aktor]] lan [[sutradara]] Quentino Tarantino.<ref name="tarantino"/>
 
Ning taun [[2009]], Tarantino mulai anggawe [[film]] kang judulé INGLOURIOUS BASTERDS kang dibintangi deningdéning [[Brad Pitt]]. <ref name="tarantino"/>
Film INGLOURIOUS BASTERDS iki olih nominasi ning ajang Golden Globes babagan kategori
Best Director lan ning ajang Grammy fiim kasebut dinominasikaké dadi Best Compilation Soundtrack Album for a Motion Picture,
Television or Other Visual Media. <ref name="tarantino"/>
Ning ajang Academy Awards, film kasebut uga olih rong nominasi, Best Director lan Best Original Screenplay.<ref name="tarantino"/>
 
Film]] kasebut judulé DJANGO UNCHAINED.<ref name="quentin"/>
Film kang judulé DJANGO UNCHAINED iki temané babagan spaghetti western.<ref name="quentin"/>
 
 
== Cathetan Suku ==
62.944

besutan