Ruwatan: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
→‎Makna: éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2), desa → désa using AWB)
c (→‎Makna: éjaan using AWB)
==Makna==
 
Maknane Ruwatan sejatine reresik diri saka sakehing dosa lan panggawe ala, ngedhekake rasa panembah marang Gusti kang akarya jagad dimen rahayu uripe. Tembung "Ruwat" uga ateges "bebas" saka sakehing goda,coba lan rencana, bebendu, dosa lara lan sapanunggalane. Ruwatan iku salah sijining upacara adat Jawa sing tujuwané kanggo mbébasaké wong, masarakat utawa wewengkon saka ancaman bebendu. Inti upacara ruwatan iki sejatiné ndonga, njaluk pangayoman marang Gusti Allah saka ancaman bebendu umpamané bencana alam lan liyané, uga ndonga njaluk pngampunan dosa-dosa lan kesalahan-kesalahan sing uwiswis dilakoni sing bisa njalari bencana.lan dingo tulak bala ana ing sawijining désa,
 
==Larangan==
63.840

besutan