Hokusai: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (→‎top: Éropah using AWB)
c (éjaan using AWB)
[[Gambar:The_Great_Wave_off_Kanagawa.jpg|thumb|300px|"Ombak Ageng ''Lepas'' PantéPasisir Kanagawa." déning Katsushika Hokusai. [[ukiran kayu]] mawi warna, 10 × 15 inci; [[Metropolitan Museum of Art]], New York. Lukisan Hokusai ingkang misuwur sanget puniki biasanipun dipunenggé pelukisan satunggiling [[tsunami]].]]
 
'''Katsushika Hokusai''' (葛飾北斎) ([[1760]]-[[1849]]) punika satunggiling [[seniman]], [[juru lukis]], [[juru patung]] kaliyan juru [[ukiyo-e]] [[Jepang]] rikala [[jaman Edo]], ingkang lair ing [[Edo]] (sapunika [[Tokyo]]).
 
Pengarang [[buku gambar]] 13 jilid mawi judul ''[[Manga Hokusai]]'' (dipunwiwiti ing [[1814]]) kaliyan cithakan blok "36 Pemandhangan Gunung Fuji" (kirang langkung taun 1823-1829), ingkang ugi kalebet "Ombak Ageng ing ''Lepas'' PantéPasisir Kanagawa", Hokusai dipunanggep salah satunggiling tokoh wigati ing widhang [[ukiyo-e]], utawi "gambar donya ngambang" (pagesangan sadinten-dinte).
 
Hokusai ugi misuwur déning karya gambar [[erotik|erotisipun]] mawi gaya [[shunga]]. "Fukujusô" karyanipun, punika rangkéyan 12 gambar ingkang muji kagengan slira kaliyan adreng, mawi dipunanggep salah satunggiling saking tigang karya shunga ingkang saé piyambak. Karyanipun dados inspirasi wigati kanggé aliran [[impresionisme|impresionis]] [[Éropah]] kados [[Claude Monet]].
Pinten ukiyo-e saking ''36 Pemandhangan Redi Fuji'':
<gallery>
image:The_Great_Wave_off_Kanagawa.jpg|Seri 1, ''Saandhaping Ombak Raksasa ing ''Lepas'' PantéPasisir Kanagawa''
image:hokusai-fuji7.png|Seri 2, ''Fuji Abrit''
image:hokusai-fuji9.png|Seri 45, ''Nyebrangi Lèpèn Oi''
63.848

besutan