Drupadi: Béda antara owahan

10 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q1057886 (translate me))
c (→‎top: éjaan using AWB)
[[Gambar:Dropadi-kl.jpg|thumb|Drupadi]]
'''Dèwi Drupadi''' iku salah swijining [[paraga wayang]] putri [[Drupada|Prabu Drupada]] saka [[Cempalareja]]. Ing [[Mahabharata]], paraga iki sinebut ''Draupadi''. Ing wayang lan pedhalangan asring disebut ''Drupadi''. Ana kalane uga sinebut ''Dewi Kresna''. Ing versi India, Drupadi dadi bojone [[Pandhawa]]. Iku artine [[Poliandri|poliandri]]. Ing pedhalangan, Drupadi dadi bojone [[Yudhistira]]. Wanita iki putri Prabu [[Drupada|Prabu Drupada]] kang pembarep seka Dèwi [[Gandawati|Dèwi Gandawati]]. Dheweke mbakyuné Dèwi [[Srikandhi|Dèwi Srikandhi]] lan [[Drustajumena|Radèn Drustajumena]].
 
Seka jejodhoane karo Yudhistira, nduwenduwé anak [[Pancawala]]. Nanging yen ing India, anake ana lima:
#Prativindya, seka Yudhistira.
#Srutasoma, seka [[Bima]].
#Srutakarma, seka [[Sadewa]].
 
Ing kedadeyan kalah dhadhu, Drupadi dadi bandhan amarga Pandhawa kalah karo [[Korawa|Kurawa]]. Ing kene [[Duhsasana|Dursasana]] nyoba nglukari klambine Drupadi. Mula saka iku, wanita iki sumpah yen ora arep kramas yen durung kramas nganggo getihe Dursasana. Sumpah iki bisa kaleksanan ing perang [[Bharatayudha]].
 
Drupadi melu Pandhawa munggah gunung Himalaya nuju surga.
63.849

besutan