Tuduhaké menu pokok
16:10 wide screen LCD monitor A 19-inch, 16:10 layar dhatar.

Monitor komputer ya iku salah sijiné jinis soft-copy device, amarga awujud sinyal èlèktronik, awujud gambar ing layaré. Gambar kang ditampilake saka asil pamrosèsan data utawa informasi lelebon. Monitor duwé wujud, ukuran lan wanguné kaya télévisi. Saben ukuran lan mèrek duwèni tataran résolusi kang béda-béda. Résolusi kang bisa nemtokaké cetha lan orané gambar (tulisan) ing layar monitor.

Monitor ing jaman modhèren uga akèh jinisé, wiwit wujud layar cembung, nganti wujud monitor kang warata utawa flat. Uga ana jinis sing nganggo layar LCD utawa plasma.

Jinising monitorBesut

Ing jaman saiki monitor komputer kapengkar dumadi ing wujud jinis, antarané:

 
A CRT monitor.