Monokrom

Monokrom (Ancient Greek: μονόχρωμος monochromos kang artiné "siji warna") ya iku istilah kang kanthi umum bisa diartekake ing sajeroning lukisan, rekaman, utawa foto kang ngandut sakwerna, utawa cahya ngandut salah sijiné warna.[1] Cahya monokrom bisa digolongake cahya kang duwé siji arah. Objek utawa gambar kang duwé sipat monokrom autawa sakwernabisa digolongake ing gradasi kulawarga (siji warna) warna utawa rona. Gambar monokrom kang ngandut warna nétral ya iku warna kang duwé skala klawu utawa ireng putih.

Foto kang diowah dadi siji warna

Cathetan sikilBesut

  1. "monochrome", Merriam-Webster Online Dictionary, 2009, dibukak ing 2009-10-16