Mozaffar al-Din Shah Qajar

Cithakan:Css Image Crop

Mozaffar ad-Din Shah Qajar
Mozaffar ad-Din Shah Qajar.jpg
Shah of Persia
Panjenengan1 May 1896 – 3 January 1907
LeluhurNaser al-Din Shah Qajar
PanerusMohammad Ali Shah Qajar
Prime MinisterMirza Nasrullah Khan
Lair(1853-Cithakan:NOMORBULAN-23)23 Maret 1853
Tehran, Persia
Surud3 Januari 1907(1907-01-03) (umur 53)
Tehran, Persia
AstanaImam Hussein Shrine, Kerbala, Iraq
GarwaTaj ol-Molouk
PutraSee below
Jeneng dawa
Mozaffar ad-Din Shah Qajar
DynastyQajar
BapaNaser al-Din Shah
IbuShokuh-ol-Saltaneh
AgamaShia Islam
Tughra

Mozaffar ad-Din Shah Qajar, ( Pèrsi: مظفرالدین شاه قاجار , Mozaffar Kaban-e Qājār, Muẓaffari’d-Dīn Shāh Qājār ; 23 Maret 1853 - 3 Januari 1907), minangka raja Qajar kaping lima saka Persia ( Iran ), wiwit taun 1896 nganti tilar donya taun 1907. Dheweke kerep dikreditake karo nyiptakake konstitusi Persia, sing disetujoni minangka salah sawijining tumindake Shah.[1]

BabadBesut

Putra penguasa Qajar Naser al-Din Shah Qajar , Mozaffar ad-Din dijenengaké putra mahkota lan dikirim minangka gubernur ing provinsi lor Azerbaijan ing taun 1861. Panjenenganipun ngginakaken 35 taun dados putra mahkota ing nguber kesenengan; hubungané karo bapakné kerep tundhuk, lan dhèwèké ora dikonsultasi ing bab-bab penting negara. Mangkono, nalika dhèwèké munggah tahta ing sasi Mei 1896, dhèwèké ora bisa nyiapaké beban tugas.

 
A Double Portrait of Mozaffar al-Din Shah, One of 274 Vintage Photographs. Brooklyn Museum
 
Full-length Portrait of Mozaffar al-Din Shah, One of 274 Vintage Photographs - Antoin Sevruguin Brooklyn Museum.

Ing persetujuan Mozaffar ad-Din Persia ngadhepi krisis finansial, kanthi pambayaran pamaréntahan taunan sing adoh luwih gedhe tinimbang kabijakan bapakne. Ing mangsa pamaréntahané, Mozzafar ad-Din ngupayakaké sawatara reformasi treasury pusat; Nanging, utang sadurunge sing ditindakake dening pengadilan Qajar , duwe utang marang Inggris lan Ruslan, sacara signifikan ngrusak usaha iki. Panjenenganipun nglajengake utang punika kanthi ngutangi kathah dana saking Inggris, Prancis, lan Ruslan. Pendapatan saka utang sing pungkasan iki dipigunakaké kanggo mbayar utang luwih awal tinimbang nggawé perkembangan ekonomi anyar. Ing taun 1908, lenga ditemokake ing Persia nanging Mozzaffar ad-Din wis dianugerahi William Knox D'Arcy , sawijining subyek saka Inggris, hak-hak minyak ing pirang-pirang negara ing taun 1901.[2]

Ndeleng UgoBesut

RujukanBesut

  1. Farmanfarmaian, Manucher (1997). Blood and Oil: Memoirs of a Persian Prince. Random House. ISBN 9780679440550.
  2. Cleveland, William L.; Bunton, Martin (2013). A history of the modern Middle East (Fifth edition. ed.). Boulder, CO: Westview Press. p. 132. ISBN 9780813348339.
  • Walker, Richard (1998). Savile Row: An Illustrated History
  • The translation of the travelogue in Issari's book: Cinema in Iran: 1900–1979 pages 58–59
  • Iranian Cinema: Before the Revolution at www.horschamp.qc.ca Iranian Cinema: Before the Revolution by Shahin Parhami.
  • Hamid Dabashi, Close Up: Iranian Cinema, Past, Present, and Future, 320 p. (Verso, London, 2001), Chapter 1. ISBN 1-85984-332-8

Pranala NjabaBesut

  • Sawetara gambar gerak pisah saka Mozaffar al-Din Shah Qajar : YouTube.
  • Potret Mozaffar al-Din Shah Qajar. : [1]
  • Mohammad-Reza Tahmasbpoor, Sejarah Fotografi Iran: Fotografi Awal ing Iran , Situs Seniman Iran, Kargah Kargah
  • Sajarah Fotografi Iran. Kartu Pos ing Periode Qajar , foto sing disedhiyakake dening Bahman Jalali, Situs Seniman Iran, Kargah . Kargah.
  • Sajarah Fotografi Iran. Wanita minangka Photography Model: Periode Qajar , foto sing disedhiyakake dening Bahman Jalali, Situs Seniman *Iran, Kargah. Kargah.
  • Photos of qajar kings
Mozaffar al-Din Shah Qajar
Lair: 1853 Tilar donya: 1907
Iran
Kang sadurungé
Naser al-Din Shah Qajar
Shah of Persia
1896–1907
Kang sawisé
Mohammad Ali Shah Qajar

Cithakan:Kings of Qajar Dynasty Cithakan:Persian Constitutional Revolution Persions