Tuduhaké menu pokok

Mu'min (Arab: مؤمن‎‎) punika istilah Islam sajeroning basa Arab ingkang asring kasebat sajeroning Al-Qur'an, ingkang gadhah makna "wong kang iman", ugi kagolong piyantun Muslim ingkang pikantuk ugi saged nyakupi sadaya prakara kahendak Gusti Allah ingkang maha kuaos,kasarta gadhah iman ingkang kuwat salebetipun manah.Banjur taksih kathah ulama ingkang nguntabake " mu'min boten sadaya gadhah arti "wong kang iman" nanging tumrap piyantun ingkang pasrah ugi nyerahake sadaya urusan donya supados ditata déning Din Islam. Pangertian sanèsipun inggih punika mu'min saged ugi dipunartikake minangka umat utawa piyantun muslim ingkang saged ngaturaken ugi nyengkuyung kamanan minangka dados Muslim.

Ugi pirsaniBesut

Pranala njawiBesut