Mug minangka sawijining jinis cangkir sing biasane digunakake kanggo ngombe minuman panas, kayata kopi, coklat panas, utawa teh . Mug biasane duwe gagang [1] lan nahan cuweran sing luwih gedhe tinimbang jinis cangkir liyane . Biasane, mug ngemot udakara 8–12 US fluid ounces (240–350 ml) cairan. [2] A bodo gaya kurang formal saka ngombe wadhah lan ora biasane digunakake ing formal setelan Panggonan, ngendi teacup utawa warung tuwung disenengi. Cukur cukur digunakake kanggo mbantu nyukur teles .

Mug teh

GaleriBesut

ReferensiBesut

  1. "mug, n.1". OED Online. Oxford University Press. December 2014. A drinking vessel, freq. cylindrical (and now usually with a handle), generally used without a saucer.
  2. Shearlock, Carolyn; Irons, Jan (2012-09-14). The Boat Galley Cookbook: 800 Everyday Recipes and Essential Tips for Cooking Aboard : 800 Everyday Recipes and Essential Tips for Cooking Aboard: 800 Everyday Recipes and Essential Tips for Cooking Aboard. McGraw Hill Professional. ISBN 9780071782364.