Mushaf kang ana ing surat Al Fatihah

Mushaf ya iku pérangan naskah utawa rerenggan kang ana ing Al-Qur'an kanthi asal tulisan utawa rerenggan saka gawéan tangan manungsa.Panulisan utawa hias Al-Quran tumuju didadèkaké tradisi lan seni ing agama Islam semanauga mushaf misuwur wiwit abad ka-8 nganti abad ka-13.

SajarahBesut

Laku pakembangan seni hias Al-Quran ing sajarah bisa digolongake keri tinimbang seni kaligrafi.Ing abad ka-10 seni hias Al-Quran misuwur kanthi saimbang lan bebarengan ing mangsa seni jaman Khalifah Abbasiyah.