NASCAR Seri Piala

NASCAR Sprint Cup Series (asring kasingkat dadi Sprint Cup/Piala Sprint utawi Seri Piala) punika divisi utama saka seri bebalapan NASCAR. Seri punika diwiwiti uga misuwur déning biyantuan panjenengané Strictly Stock Series taun (1949) lan Grand National Series (1950-1970).

NASCAR Seri Piala
250px
KategoriBalap mobil stok
Negara atau daerah Amérika Sarékat
Musim pertama1949
Pembalap40
KonstruktorAmérika Sarékat Chevrolet
Amérika Sarékat Ford
Jepang Toyota
Pemasok mesin3
Juara pembalap terakhirAmérika Sarékat Martin Truex Jr. (1)
Juara tim terakhirAmérika Sarékat Furniture Row Racing (1)
Juara pabrikan terakhirJepang Toyota (2)
Situs web resmiNASCAR.com
33px| Musim terkini

Pranala njabaBesut