Nafar Sani

Nafar sani iku pilihan ritual cacahing dina kanggo mbalang jumrah sajeroning ngibadah kaji. Nafar sani iku yèn jamaah kaji milih mung mbalang patang dina ya iku ing tanggal 10, 11, 12 lan 13 Dulhijah. Disebut 'sani' amarga jama'ah nginep ing Mina sajeroning telung bengi lan bali menyang Mekah ing tanggal 13 Dulhijah. Amarga mung mbalang telung dina mula cacahing krikil sajeroning nafar awal ya iku 70 iji.

Tabel wektu mbalang jumrahBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut