Dewi Nagagini iku putrine Bathara Antaboga. Dhèwèké urip ing kahyangan Saptapratala utawa Saptabumi.

Sawijining wektu Pandhawa arep dibakar déning Korawa. Carita iki ing lakon Balesigalagala. Untung baé Pandhawa ditulung déning Bathara Antaboga kang salin rupa. Amarga kedadeyan iki, Bima banjur dadi bojone Dewi Nagagini. Nagagini duwé putra Antareja.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut