Near Threatened (Jawa: Meh Kaancam) yaiku status kanggo spesies sing wis digolongake dening International Union for Conservation of Nature sing bisa uga dianggep kaancam bakal punah ing mangsa ngarep, sanajan saiki ora layak kanggo status sing kaancam.