Tuduhaké menu pokok

Federasi Mikronesia iku sawijiné nagara kapuloan ing Samudra Pasifik kng duwé asosiasi kanthi bébas karo Amérikah Sarékat. Dumunung ing kawasan Mikronesia ing sisih wétané Papua Nugini, nagara iki dumadi saka 607 pulo kang kapérang dadi 4 praja.

Federated States of Micronesia
Lambang nagara Federasi Mikronesia
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: Peace Unity Liberty
(Inggris: "Bedhamèn Persatuan Kabebasan")
Antem: Patriots of Micronesia
Kutha krajanPalikir
Kutha paling gedhé Weno
Basa resmi Inggris
Papréntahan Federalisme
Kamardikan
 •  Banyu (%) bisa dihiraukan
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 108.105 (179)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$0,27 miliar (186)
 •  Per kapita US$2.000 (144)
Valuta Dolar AS (USD)
Zona wektu (UTC+10)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+10)
Kodhé bèl 691
TLD Internèt .fm

Isi

SajarahBesut

Kapuloan iki dikuwasani déning bangsa kulit putih nganti pungkasan abad ka-18. Spanyol naté ndarbèni Mikronesia minangka wewengkoné lan taun 1898 didol marang Jerman. Ana ing taun 1941 kapuloan iki direbut déning Jepang. Nagara fédherasi iki agawé pamaréntahané dhéwé taun 1979 lan lagi tanggal 3 November 1986 diakoni minangka sawijining nagara kang ndarbèni kadhaulatan.

GéografiBesut

Federasi Mikronesia minangka péranganing Kapuloan Carolina kang dawané udakara 2000 mil. Wewengkoné wujud dhataran endhèk kanthi terumbu karang lan gunung-gunung geni kang dhuwur.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut