Neville Chamberlain

Arthur Neville Chamberlain, FRS (/ˈtʃeɪmbərlɪn/; 18 Maret 18699 Novèmber 1940) iku sawijining pulitikus Britania saka Parté Konservatif. Dhèwèké dadi mantri pangarsa Britania Agung antara Mèi 1937 nganti Mèi 1940, nalika Jerman miwiti Perang Donya II.

Neville Chamberlain by William Orpen - 1929.jpg

Chamberlain dadi misuwur awit dhèwèké sing mrakarsani Konferènsi München ing taun 1938.