Nicolas Appert (17 November 1749 – 1 Juni 1841),lair ing Châlons-en-Champagne lan minangka penemu saka Prancis ngenani pengawètan panganan. Appert, dikenal minagka "bapak pengalèngan (panganan)"," iku sawijining bakul permèn.[1]

Nicolas Appert.

SumberBesut

  • "Nicolas Appert inventeur et humaniste" by Jean-Paul Barbier, édition Royer, Paris, 1994
  • "Encyclopedia of World Biography Supplement", Vol. 20. Gale Group, 2000.

RéferènsiBesut

  1. Jean-Paul Barbier Nicolas Appert inventeur et humaniste, Royer, 1994, Paris.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut