Nigel de Jong (lair ing Amsterdam, Nèderlan, 10 Sèptèmber 1984; umur 36 taun) iku juru main bal-balan saka Walanda. Kang kang main ing Manchester City ing Liga Utama Inggris uga main ing Nèderlan. de Jong juru main bal-balan kalahiran Walanda kang duwé katurunan saka Suriname.

Nigel de Jong
Nigel de Jong taun 2011
Katerangan priangga
Jeneng dawa Nigel de Jong
Dhuwur 1.74 m (5 ft 8 12 in)[1]
Posisi main Glandhang tahan
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester City
Angka 34
Karir nom
1993–2001 Ajax
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2002–2006 Ajax 96 (8)
2006–2009 Hamburger SV 66 (2)
2009– Manchester City 82 (1)
Tim nasional
2004– Nèderlan 54 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 30 Mèi 2011.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 9 Juni 2011

Cathetan sukuBesut

  1. "Premier League Player Profile". Premier League. Retrieved 19 April 2011.

Pranala njabaBesut

Cithakan:Skuat PD2010 Nèderlan

Cithakan:Tim nasional Euro 2008 Nèderlan