Tuduhaké menu pokok

Nikosia (basa Yunani: Λευκωσία; basa Turki: Lefkoşa) iku kutha ing Siprus lan minangka kutha krajan Siprus. Sing ndunungi cacahé 206.200 jiwa (2001). Kutha iki dipérang dadi loro: wewengkon lor (dikuwasani déning Républik Turki Siprus Lor) lan wewengkon kidul (Siprus). Nikosia iku siji-sijiné kutha krajan nagara ing donya kang dipérang dadi loro. Kutha iki dumunung ing cedhak pusat pulo, ya iku ing gisiking Kali Pedieos. Nikosia iku kutha paling padhet lan dadi pusat budaya, indhustri, komersial lan transportasi kang paling wigati ing Siprus.

Nicosia
Λευκωσία (Yunani) Lefkoşa (Turkish)
Dari kiri atas: sesawangan Nicosia, rumah-rumah, Tembok Venezia di Nicosia, Pancyprian Gymnasium dan Buyuk Han
Dari kiri atas: sesawangan Nicosia, rumah-rumah, Tembok Venezia di Nicosia, Pancyprian Gymnasium dan Buyuk Han
Gendéra Nicosia
Gendéra
Official seal of Nicosia
Lambang
StatusLumrahé dikenal minangka wewengkon Républik Siprus, nanging setengah pérangan lor kutha iki dikuwasani Turki.[1]
Nagara Siprus
DhistrikDhistrik Nicosia
Pamaréntahan
 • Wali kutha20px Constantinos Yiorkadjis
Élepasi220 m (720 ft)
Cacah warga (2001 - 2006)
 • Gunggung398,293
Zona wektuEET (UTC+2)
Situs wèbSiprus Nicosia Municipality
Nikozja ioannis1.jpg

Pranala njabaBesut

RéferènsiBesut