Tuduhaké menu pokok
Peta Normandia

Normandia iku siji wewengkon géografis ing Prancis pérangan lor kang wewatesan karo Selat Inggris ing sisih lor. Pérangan Haute-Normandie kapérang saka département Seine-Maritime lan Eure, sauntara pérangan Basse-Normandie kapérang saka Orne, Calvados, lan Manche.

Normandia dipanggoni déning 3,2 yuta wong kanthi kapadhetan 107 jiwa per km², ing sangisoré kapadhetan nasional Prancis nanging ing sapérangan kawasan, kapadhetané nganti 145. Kutha-kutha mligi ya iku Rouen, Le Havre, Caen, lan Cherbourg-Octeville.

Pranala njabaBesut