Novak Đoković

(Kaelih saka Novak Djokovic)
Novak Đoković
Novak Đoković saat memenangkan Australia Terbuka 2011
Julukan/undang-undangan Nole,[1] The Djoker[2]
Negara Bendera_Serbia Serbia
Papan padunungan Monte Carlo, Monaco
Dhuwur 1.87 m (6 ft 1 12 in)
Karir profèsional 2003
Tangan Tangan tengen; backhand rong tangan
Gunggung bebungah
sadawaning karir
US$ 7,537,644
Tunggal
Menang-kalah 381-107
Gelar 27
Peringkat paling dhuwur No. 1 (4 Juli 2011)
Hasil Grand Slam
Australia Terbuka Juwara (2008)
Prancis Terbuka SF (2007)
Wimbledon Juwara (2011)
AS Terbuka F (2007)
Ganda
Menang-kalah 15 – 24
Gelar 0
Peringkat paling dhuwur No. 134 (20 Agustus 2007)

Cathetan: Data per 21 Mèi 2008.

Novak Đoković (Basa Serbia: Новак Ђоковић; jenengé kerep uga diéja Novak Djokovic; lair 22 Mèi 1987 ing Beograd), iku sawijining petènis profésional saka Serbia. Ing tanggal 9 Juli 2007, ana ing peringkat 3 donya lan kasil dadi juwara Wimbledon ing taun 2011. Miturut data ATP, Đoković manggon ing Monte Carlo.

Karir tenisBesut

2001-2003Besut

Minangka anggota tim nasional Yugoslavia, Djokovic tekan final Piala Davis Junior 2001 kanggo pemain ing umur 14 taun, nalika dheweke kalah ing tunggal.[3]

2022Besut

Djokovic disetel kanggo miwiti musim 2022 kanthi melu Piala ATP nanging mundur.[4] Djokovic lelungan menyang Melbourne tanggal 5 Januari nanging ditahan dening Pasukan Perbatasan Australia sawise dheweke nemtokake dheweke ora nyukupi syarat mlebu kanggo wong lelungan sing ora divaksinasi.[5][6] Visane dibatalake lan dheweke ditahan ing hotel tahanan imigrasi nganti pirang-pirang dina ngenteni sidang pengadilan.[7]

KauripanBesut

Đoković iku anak tuwa dhéwé saka Srdjan lan Dijana. Đoković duwé adi lanang loro, Đorđe lan Marko. Đoković nguasani basa Serbia, basa Jerman, lan basa Inggris.

Pranala njabaBesut

RujukanBesut

  1. "The Official Internet Site of Novak Djokovic". Dibukak ing 2007-08-14.
  2. Pearce, Linda (2008-01-12). "The man they call the Djoker". The Age. Dibukak ing 2008-01-31.
  3. "Juniors – Boys Winners". International Tennis Federation (ITF). 2008-06-30. Diarsip saka sing asli ing 2008-07-01. Dibukak ing 2011-05-10.
  4. "Djokovic decides to withdraw from ATP Cup". Dibukak ing 2022-01-06.
  5. Greene, Andrew (2022-01-06). "ABF investigates two more Tennis Australia medical exemptions after Novak Djokovic's visa cancellation". ABC News. Australian Broadcasting Corporation. Dibukak ing 2022-01-06.
  6. "Djokovic prepares Australian visa challenge as COVID vaccine furore mounts". 2022-01-08. Dibukak ing 2022-01-08.
  7. "Djokovic detention draws focus to Australia's asylum-seekers". MSN. Dibukak ing 2022-01-10.