Ombènan ènèrgi

Ombenan energi minangka jinis omben-omben sing ngemot senyawa stimulan, biasane kafein, sing dipasarake minangka stimulasi mental lan fisik (dipasarake minangka "energi", nanging beda karo energi panganan ). Bisa uga karbonat utawa ora uga ngemot gula, pemanis liyane, ekstrak herbal, taurine, lan asam amino . Iki minangka bagean saka klompok produk energi sing luwih gedhe, sing kalebu bar lan gel, lan beda karo omben-omben olahraga, sing diiklanake kanggo nambah kinerja olahraga. Ana akeh merek lan varietas ing kategori minuman iki.

Macem-macem merek minuman energi


Kopi, teh lan minuman berkafein alami liyane biasane ora dianggep minangka omben-omben energi. Minuman ringan liyane kayata cola bisa uga ngemot kafein, nanging uga ora dianggep minangka minuman energi. Sawetara omben-omben alkohol, kayata Anggur Buckfast Tonic, ngemot kafein lan stimulan liyane. Miturut Clinic Mayo, aman kanggo wong diwasa sing sehat bisa ngonsumsi 400 mg kafein saben dina. Iki wis dikonfirmasi panel saka Otoritas Keamanan Panganan Eropa, sing uga nyimpulake yen asupan kafein nganti 400 mg saben dina ora nyebabake masalah keamanan kanggo wong diwasa. Miturut ESFA, iki padha karo 4 cangkir kopi (90 saben mg) utawa 2 1/2 kaleng standar (250 ml) omben-omben energi (160 mg saben / 80 mg saben porsi). [1][2] Minuman energi duwe efek kafein lan gula, nanging ora ana utawa ora ana bukti yen macem-macem bahan liyane duwe pengaruh. [3] Umume efek omben-omben energi ing kinerja kognitif, kayata nambah perhatian lan kacepetan reaksi, utamane amarga ana kafein. [4] Pariwara kanggo omben-omben energi biasane nambah kekuatan otot lan ketahanan, nanging ora ana bukti sing nyengkuyung ing literatur ilmiah. [5]

A health warning on a can of the Austrian Power Horse energy drink: "Consumption of more than two cans in a day may be harmful to your health. Not to be used for pregnant women, breast feeders, children under the age of 16, people with heart disease, high blood pressure, diabetes, allergy to caffeine, and athletes during exercise."
Peringatan kesehatan babagan kaleng omben-omben energi Kuda Tenaga Austria

JiMinuman energi minangka jinis omben-omben sing ngemot senyawa stimulan, biasane kafein, sing dipasarake minangka stimulasi mental lan fisik (dipasarake minangka "energi", nanging beda karo energi panganan ). Bisa uga karbonat utawa ora uga ngemot gula, pemanis liyane, ekstrak herbal, taurine, lan asam amino . Iki minangka bagean saka klompok produk energi sing luwih gedhe, sing kalebu bar lan gel, lan beda karo omben-omben olahraga, sing diiklanake kanggo nambah kinerja olahraga. Ana akeh merek lan varietas ing kategori minuman iki.

Minuman energi duwe efek kafein lan gula, nanging ora ana utawa ora ana bukti yen macem-macem bahan liyane duwe pengaruh. [3] Umume efek omben-omben energi ing kinerja kognitif, kayata nambah perhatian lan kacepetan reaksi, utamane amarga ana kafein. [4] Pariwara kanggo omben-omben energi biasane nambah kekuatan otot lan ketahanan, nanging ora ana bukti sing nyengkuyung ing literatur ilmiah. [5]

Truk distribusi Red Bull

ReferensiBesut

  1. Preszler, Buss. "How much is too much?". mayoclinic.org. Mayo Clinic. Diarsip saka sing asli ing 3 November 2014. Dibukak ing 5 November 2014.
  2. "Scientific Opinion on the safety of caffeine". EFSA Journal. 13 (5). May 2015. doi:10.2903/j.efsa.2015.4102.
  3. a b "Do energy drinks contain active components other than caffeine?". Nutr Rev. 70 (12): 730–44. 2012. doi:10.1111/j.1753-4887.2012.00525.x. PMID 23206286.
  4. a b Van Den Eynde, F; Van Baelen, PC; Portzky, M; Audenaert, K (2008). "The effects of energy drinks on cognitive performance". Tijdschrift voor Psychiatrie. 50 (5): 273–81. PMID 18470842.
  5. a b "Performance outcomes and unwanted side effects associated with energy drinks". Nutr Rev. 72 Suppl 1: 108–20. 2014. doi:10.1111/nure.12132. PMID 25293550.