Ordinariat Militèr Honggari

Kabiskopan Militer Hongaria (Basa Honggari: Magyarországi katonai ordináriátus, Latin: Ordinariatus Militaris Hungariae) yaiku ordinariat militer Greja Katulik Roma. Gumantung marang Tahta Suci, ordinariat militer kasebut ngawenehi layanan pastoral marang umat Katulik Roma sing nyambut gawe ing Angkatan Bersenjata Honggari lan kaluwargane.

Ordinariat Militer Honggari

Ordinariatus Militaris Hungariæ

Magyarországi katonai ordináriátus
Military Ordinariate of Hungary, 2011 Budapešť 0815.jpg
Kantor Kabiskopan
Lokasi
NagaraHonggari
MetropolitanGumantung marang Tahta Suci
Statistik
Amba93,022.6 km2 (35,916.2 sq mi)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin lan Greja Katulik-Grikenlan Honggari[2]
RitusRitus Latin lan Ritus Bizantin[1]
Didegaké18 April 1994 (28 taun kepungkur)
KatedralGreja Mathias Budapest
Basa
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopBerta Tibor
Biskop emeritus
Situs web
[3]

RiwayatBesut

Biskop militer kapisane dilantik ing 23 Maret 1920, naging sawise biskop kapisan mundur ing1926, jabatan kasebut dadi mangkrak. Nyaris pitung puluh taun banjur kuwi, ordinariat militer kanggo Honggari didegake dening Paus Yohanes Paulus II ing 18 April 1994.

Cathetan SikilBesut

  1. a b [1]
  2. [2]

Pranala JabaBesut