Tuduhaké menu pokok

pH utawa derajat keasaman iku minangka level keasaman mulai saka pH 0 sing paling asem tekan pH 14 kang paling basa. Rumus sing nemtokake nilai pH yaiku:

endi aH+ minangka aktivitas ion hidrogen. Alat kanggo ngukur nilai pH diarani pH meter.

Pratelaning contoBesut

  1. jeruk
  2. air aki
  3. asem klorid
  4. asem sulfat
  5. soda
  • pH basa
  1. air alkali
  2. alumunium hidroksida
  3. magnesium hidroksida
  4. pemutih