Pakunjaran Alcatraz

Pulo Alcatraz iku sawijining pulo sing dunungé ing tengah Teluk San Francisco ing California, Amérikah Sarékat. Alcatraz dumunung ing koordinat 37°49' LU 122°25' BB. Alcatraz biyèn minangka bètèng pertahanan militèr lan sabanjuré dadi pakunjaran kaamanan-ketat. Saiki dadi sawijing situs sajarah sing dikelola déning Dinas Pertamanan Nasional AS minangka Papan Rekreasi Nasional Golden Gate lda sing dibuka kango wisatawan. Pulo iki kadaftar minangka Tempat Bersejarah Nasional.

Pulo Alcatraz

Jembar tlatah Alcatrasz kurang luwih 0,0763 km². Miturut Sensus 2000 pulo kang ora sing ndunungi.[1]

Pulau yang dikenal juga sebagai "The Rock," (Batu Karang) ini ditampilkan dalam film 1996 movie dengan judhul yang sama. Puluhan filem, kalebu Escape From Alcatraz dan X-Men: The Last Stand, telah menampilkan Alcatraz sejak 1937.

Pamandangan Alcatraz disawang saka San Francisco

PanampilanBesut

Sesawangan pulo Alcatraz kere dipigunakaké kanggo nggambaraké lokasi San Francisco. Sinawangan iki duwé peranan sajeroning sawatara filem, buku, lan dolanan video:

Uga delengenBesut

RujukanBesut

  • Dowswell, Paul (1994). Tales of Real Escape. London, England: Usborne Publishing Ltd. ISBN 0-7460-1669-7.

Pranala njabaBesut

Cithakan:Geolinks-US-buildingscale