Tuduhaké menu pokok
Pala
Myristica fragrans - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-097.jpg
Pala
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Magnoliales
Famili: Myristicaceae
Génus: Myristica
Spésies: M. fragrans
Jeneng binomial
Myristica fragrans

Pala salah siji rempah kang asli Indonésia.[1] Asale saka pulau Banda lan Maluku.[1] Tuwuhan pala banjur nyebar tekan pulau Jawa. Nalika Marcopolo nglakoni laku menyang Tiongkok, dhèwèké mampir ing tanah Jawa wiwit taun 1271 nganti 1295.[1] Wiwit iku tuwuhan pala nyebar nganti Sumatra.[1] Indonésia dadi nagara kang ngasilaké pala akèhé 74 % saka kebutuhan pala sadonya.[2] Nalika jaman penjajahan Walanda, tuwuhan pala disebar ing pelosok laladan ing Indonésia.[2] Mula pala duwé jeneng kang béda-béda ing saben laladan, kaya ta: falo (Nias), palo (Minangkabau), pahalo (Lampung), pala (Sunda), paala bibinek (Madura), kalapelane (Seram), parang (Minahasa), lan gosoka (Halmahera, Tidore, lan Ternate).[2]

KlasifikasiBesut

Klasifikasi Pala:[3]

  1. Kingdom: Plantae
  2. Subkingdom: Tracheobionta
  3. Super Divisi: Spermatophyta
  4. Divisi: Magnoliophyta
  5. Kelas: Magnoliopsida
  6. Sub Kelas: Magnoliidae
  7. Ordo: Magnoliales
  8. Famili: Myristicaceae
  9. Genus: Myristica
  10. Spesies: Myristica fragrans Houtt

Mupangate PalaBesut

Pala duwé akèh mupangat kanggo keséhatan. Ing dosis cendhak, pala bisa minangka obat weteng kembung, ngundhakake nepsu mangan, obat diare, muntah, lan kanggo obat weteng mules.[3]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d Pala Rempah Serba Bisa(diakses tanggal 6 Maret 2011)
  2. a b c Manfaat Lebih dari Pala(diakses tanggal 6 Maret 2011)
  3. a b Plantamor Pala (diakses tanggal 6 Maret 2011)

Cithakan:Bumbon crakèn


Cithakan:Tetuwuhan-stub