Panaliti bisa ngrujuk marang saben wong kang nindakaké aktivitas nggunakaké sistem tartemtu kanggo golèk kawruh utawa individu kang nindakaké sapérangan praktik-praktik kang kanthi tradhisional bisa digathukake karo kagiyatan pendidikan, pemikiran, utawa filosofis. Kanthi mirunggan, istilah panaliti digathukake marang individu-individu kang nindakaké panaliten kanthi nggunakaké metode ilmiah [1]. Sawijining panaliti, bisa uga minangka pakar ing sawijining babagan utawa luwih ing ngèlmu kawruh.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. Isaac Newton (1687, 1713, 1726). "[4] Rules for the study of natural philosophy", Philosophiae Naturalis Principia Mathematica, Third edition. The General Scholium containing the 4 rules follows Book 3, The System of the World. Reprinted on pages 794-796 of I. Bernard Cohen and Anne Whitman's 1999 translation, University of California Press ISBN 0-520-08817-4, 974 pages.
  2. Oxford English Dictionary, 2nd ed. 1989