Pangarep-arep

Pangarep-arep minangka kahanan pikiran sing optimis sing adhedhasar pangarep-arep asil sing positif gegayutan karo prastawa lan kahanan sajrone urip utawa jagad iki umume.[1] Minangka tembung kriya, definisi kalebu: "ngarep-arep kanthi kapercayan" lan "ngurmati kekarepan kanthi antisipasi."[2] Antarane kosok balikke yaiku rasa depresi, ora duwe pengarep-arep, lan putus asa.[3]

bocah kang lagi ngarep-arep

RujukanBesut

  1. "Hope | Define Hope at Dictionary.com". Dictionary.reference.com. 1992-11-27. Dibukak ing 2012-10-02.
  2. "Hope – Definition and More from the Free Merriam-Webster Dictionary". Merriam-webster.com. Dibukak ing 2012-10-02.
  3. B. Kirkpatrick ed., Roget's Thesaurus (1995) pp. 852–3