Pangaseman

Pangaseman minangka proses ngreksa utawa nggedhekake umur panganan kanthi fermentasi anaerob ing brine utawa kecemplung ing cuka . Prosedur pangaseman biasane mengaruhi tekstur, rasa lan rasa panganan. Panganan sing diasilake diarani pickle, utawa, kanggo nyegah ambigu, sing diawisi karo acar . Panganan sing diasinake kalebu janganan, woh-wohan, daging, iwak, susu lan endhog.

Guci timun jeruk (ngarep) lan toples bawang (punggung)