Pangasepan

Pangasepan minangka proses rasa, coklat, masak, utawa ngreksa panganan kanthi mbuwang asap saka bahan kobong utawa kobong, umume kayu. Daging, iwak, lan teh sapsong lapsang asring diasep.

Daging sing digantung nang smokehouse ing Swiss
Salmon chum sing asap panas