Pangasinan iku propinsi ing Filipina. Kutha krajané ya iku Lingayen. Propinsi iki dumunung ing Region Ilocos. Propinsi iki nduwèni jembar wewengkon 5.368 km² kanthi padunung cacah 2.956.726 jiwa (2015). Propinsi iki nduwèni kapadhetan padunung 551 jiwa/km².

Ph locator map pangasinan.png

MunisipalitasBesut

Cithakan:Philippines political divisions