Parembugan:Kanadha

Tambah rembug
Parembugan giyat

Tulisan JawanéBesut

Tulisan Kanadha (nganggo h) wis dianggo ana ing kalawarta Narpawandawa babaran Budi Utama. IkI conto-contoné:

  • Ingkang kirang sakedhik mardikaning papréntahanipun inggih punika upaminipun tanah Ostrali, Kanadha, punika dados jajahanipun praja Inggris. (1 Nopèmber 1927)
  • Ingkang angsal ganjaran Dominion status inggih punika nagari-nagari Kanadha, Ostrali sarta kap koloni, nanging Indhustan boten katut angsal Dominion status ...(1 April 1932)

Kajaba iku, miturut kula tulisan punika minangkani éjaan baku basa Jawa, déné tulisan kanada (tanpa h) minangkani éjaan baku basa Indonésia.

Cahyo Ramadhani pirembagan 22 April 2016 01.13 (UTC)

Bali menyang kaca "Kanadha".