Parembugan Panganggo:Anggoro/arsip-1

< Parembugan Panganggo:Anggoro
Sugeng rawuh, {{subst:BASEPAGENAME}}!

꧌ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧍[[Kategori:Wikipédiawan sing mlebu ing wulan {{subst:CURRENTMONTHNAME}} {{subst:CURRENTYEAR}}]]

Miwiti
  • Wacanana kaca Pambukané Wikipédia dhisik.
  • Wacanana uga katerangan bab carané urun ing Wikipédia.
  • Isènana uga profilé panjenengan ing [{{fullurl:Panganggo:{{subst:BASEPAGENAME}}|action=edit&preload=Cithakan:Sugeng-rawuh}}&editintro=Cithakan:Sugeng-rawuh Panganggo:{{subst:BASEPAGENAME}}], minangka kaca sing nepangaké panjenengan, kersané supaya kita bisa luwih nepangi panjenengan.
  • Wacanana uga aturan sing diringkes iki sadurungé mbacutaké.
Pituduh
  • Tansah tandha-tangani pitakoné panjenengan manawa nulis ing Angkringan utawa ing parembugan kanthi ngetik ~~~~ ing pungkasané ukarané panjenengan.
  • Aja wedi! Panjenengan ora perlu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga jajal-jajalana, kita ngantu-antu pasumbangé panjenengan ing kawruh ana ing Wikipédia Jawa iki!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

~~~~

Meursault2004 10:46, 12 April 2006 (UTC)

Isi

Katowice

Hello. I'm wikipedia redactor from Poland. I'm trying to get article about one of the major cities in Poland: en:Katowice in all possible languages. There is almost 70 langauage version. Could You help me translate into JV wiki version. There is a source in English and French and some more languages. Just a few sentences (2-3). Please help.

Best Regards StimorollTalk

P.S. If You do that, please put interwiki link into english version.

Busak

Halo, untuk menandakan agar suatu artikel dihapus dapat dengan menambahkan templat {{busak}} di bagian atas artikel . Borgx 08:02, 31 Mei 2006 (UTC)

Mohon Dikoreksi

Mas Anggoro, kelihatannya jenengan aktif sekali dan ini menggembirakan. Sekalian saya mohon tolong (kalau ada waktu) tulisan-tulisan dari saya dikoreksi supaya bahasa Jawa-nya benar, juga kalau bisa mampir sekalian mengisi artikel di Wikipedia bahasa Banyumasan khususnya tentang wayang dll, gak apa-apa pakai bahasa Jawa standar, kesuwun. Salam kenal, Slamet Serayu 02:54, 1 Juni 2006 (UTC)

Sepisan maneh njalo' tulung, mas tulung melu voting neng [[1]]. Slamet Serayu 06:39, 1 Juni 2006 (UTC)

  • Ya Ok mas, suwun banget.

Mas Anggoro, iki wis dibusek salah siji pengguna, sakjane penting opo ora yo? Slamet Serayu 01:00, 19 Juni 2006 (UTC)

Wayang

Wayang kita pindahkan ke depan. Slamet Serayu 00:59, 2 Juni 2006 (UTC)

Bener Gagrag, OK. Mas, iki opo maksude? Slamet Serayu 01:37, 15 Juni 2006 (UTC)

  • Suwun Mas, jajal ta' busek wae yo. Slamet Serayu 01:05, 16 Juni 2006 (UTC)

Ora opo-opo mas, malah dadi bener kok, terus ojo sungkan-sungkan digarap wae, aku malah seneng ono mas Anggoro sing aktif. Mas aku lagi kejar target 500 artikel nang :map-bms, sorry :jv tak tinggal sedela, Slamet Serayu 04:20, 23 Juni 2006 (UTC)

Kewan & Sato Kewan

Mas, Sato Kewan iku artine opo, koncoku kok gak ono sing paham terutama kata Sato-ne? Slamet Serayu 07:33, 29 Juni 2006 (UTC)

  • OK suwun banget mas penjelasane. Hal liyone, aku saiki molai wani nulis-nulis artikel, soal basa Jawa-ne kurang pas kuwi ora opo-opo lah yo. Slamet Serayu 06:15, 30 Juni 2006 (UTC)

Ejaan

Ya kae masalahku mas, blas ora paham ejaan sing koyo' ngono (modal nekat). Jane aku iso tekon-tekon ndise' ning mara'ke kesuwen. Keto'e sing nggo tembung-tembung liya tak gawe sing normal wae ya (ora nganggo "h"), priwe?, Slamet Serayu 08:41, 6 Juli 2006 (UTC)

  • Mas sa'jane aku ki wong Kalimantan Barat, bojoku sing seko Purwokerto, dadi mBanyumasanku sa'jane mung kesered bojo, ning aku meh 6 taun nang Yogya mulane rodho' iso. Slamet Serayu 08:57, 6 Juli 2006 (UTC)

Nek arep nggawe Wiki Osing tak dukung mas tenanan, Slamet Serayu 05:00, 7 Juli 2006 (UTC)

Ejaan Anyar

Mas, usul njenengan mara'ke aku tambah mumet ning aku setuju soale kuwi bener. Ora opo-opo akeh versine dadi tambah "kaya", Slamet Serayu 00:45, 1 Agustus 2006 (UTC)

request - Javanese

Hello. I have got one request for you. I need sentence "sugar in 370 languages" in Javanese Creole (I want to do a logo of my site). So, can you write me what`s called sentence "sugar in 370 languages" in Javanese language? Thank you very much! Szoltys

Yes, thanks but I meant all sentence "sugar in 370 languages" in Javanese. can you translate me them? Szoltys
  • sugar in 370 languages = gula ing 370 basa. Have a good time! kunthing 19:09, 1 Januari 2007 (UTC)

Pengurus

Mas Anggoro, panjenengan sapunika pengurus Wikipédia Basa Jawi! Meursault2004 12:52, 1 Agustus 2006 (UTC)

Selamat mas aku seneng banget. Selamat bekerja, Slamet Serayu 03:11, 2 Agustus 2006 (UTC)

Alhamdulillah umahku selamet adoh saka banjir mas, telpon neng kantorku kabeh rusak jarene lagi didandani. Mas Anggoro dhewe piye muga-muga aman ya, Slamet Serayu 07:54, 6 Februari 2007 (UTC)

Muga-muga mengko lair selamet, dadi putra/putri sing taat ngibadah, ndongani wongtuane. Mas aku siap-siap mulih wis 1/2 papat. Mas Revo arep mulih maneh mengko dikabari jarene, Slamet Serayu 08:26, 6 Februari 2007 (UTC)

Kategori

Sakjane aku juga bingung wektu ngedit kuwi, arep milih sing nganggo sub kategori apa ora, ning nek nang id: (kuwe kudune dadi panutan) nganggo ya kudune melu nganggo. Aku ora ndeleng neng id: dise' soale kesuwen, ya wis mengko tak bale'ke. Neng map-bms: ya koyo kuwi aku sempet bingung juga, akhire tak pilih sing gampang he..he.., suwun mas mengko tak bale'ke maneh, Slamet Serayu 04:55, 2 Agustus 2006 (UTC)

special:Allmessages

  • Dear Anggoro! I want to inform you about a special platform to translate the MediaWiki interface in many languages:
  1. please log in first
  2. choose « ‎Basa Jawa‎ · jv: » as user interface language
  3. go to [2] and / or [3]
Dear Anggoro! Thanks for coming to Betawiki! You are a sysop and bureaucrat now. Best regards Gangleri · T · m: Th · T 09:15, 8 Agustus 2006 (UTC)

Pesen Anyar

Mas, pesen seko Gangleri kuwi nggo opo sih? Slamet Serayu 04:52, 8 Agustus 2006 (UTC)

  • aku ora mudeng interface, sampeyan wae sing ngewakili yo, ngomong wae nek slamet titip salam lagi sibuk.Slamet Serayu 05:39, 8 Agustus 2006 (UTC)

Mas, aku arep cuti seminggu lewih, titip yo (uga map-bms) biosone ono sing jahil, Slamet Serayu 08:48, 11 Agustus 2006 (UTC)

Aku molai aktif maneh mas, suwun yo. Slamet Serayu 01:00, 25 Agustus 2006 (UTC)

Wikibook boso Jowo nek nggak salah wis ono loh, ning nek urung yo aku setuju banget. Bab Astronomi kae mung hobby. Mas aku lagi ngejar target map-bms 1000 artikel, arep ngewangi ? monggo, Slamet Serayu 01:02, 11 September 2006 (UTC)

Mas, komentarmu neng map-bms lucune jan lucu banget, aku nganti kepingkel-pingkel dhewekan, suwun Slamet Serayu 00:48, 13 September 2006 (UTC)

Sorry mas, aku libur rodo suwe, saiki molai aktif maneh, Slamet Serayu 01:52, 5 Oktober 2006 (UTC)

Sa'jane aku kepengin banget ngganti ning masalah gaya basa sing mara'ke males, nek artikel koyo kuwi kan kudune sing standar basane mulane sing rajin tak garap yo artikel-artikel sing ora merlo'ke basa stardar sing akeh. Nek mas Anggoro arep nulis pas ono moment apik: Iedul Fitri/lebaran/kupat kaitane karo kerukunan kehidupan beragama nang Indonesia misale. Slamet Serayu 00:28, 6 Oktober 2006 (UTC)

Bada mbok wis entong? suwe temen Rika gole prei, Slamet Serayu 05:27, 31 Oktober 2006 (UTC)

Podo-podo maaf lahir batin, muga-muga ora ono sing ketinggalan neng Magelang, Slamet Serayu 06:44, 31 Oktober 2006 (UTC)

Wikibook

Iyo mas bener sing wis ono wiktionary, ya wis gawe proposale wae langsung nang meta, Rika dadi proposer mengko aku supporter utama, Slamet Serayu 07:02, 14 September 2006 (UTC)

Nek Proposale wis digawe ojo lali aku dikandani mas, Slamet Serayu 07:23, 14 September 2006 (UTC)

OK bos, aku wis support nggo Wikibook, Slamet Serayu 04:08, 20 September 2006 (UTC)

Halo, bagaimana jika kita langsung buat saja di incubator. Jika suatu saat disetujui tinggal dipindahkan dari incubator. Dan kemungkinan besar dibuatkan lebih besar jika halaman tes di incubator itu sudah banyak. borgx(kirim pesan) 00:48, 21 September 2006 (UTC)

Nek sengertiku iso langsung digarap nang incubator, mbiyen map-bms yo tak garap langsung nang kono nganti gede banget. Iki cocok karo saran User:Borgx nang duwur kuwi, Slamet Serayu 01:00, 21 September 2006 (UTC)

Halaman yang di incubator saya ubah depannya menjadi wb/jv (sepertinya konvensinya begitu). Terus semua halaman saya tambahin [[category:Javanese Wikibooks]] dan saya tambah di daftar yang di halaman depan. borgx(kirim pesan) 23:42, 21 September 2006 (UTC)

Aku esih rada bingung, ta' pelajari dise' wae. Sementara Rika plesiran nang wb/jv:, aku jaga warung nang jv:. Slamet Serayu 01:18, 22 September 2006 (UTC)

Aku wis melu voting mas, Slamet Serayu 00:34, 21 November 2006 (UTC)

Paugeran

Sampun kula éwahi sakedhik punika :-) Meursault2004 00:17, 16 November 2006 (UTC)

  • Sorry aku cuti radha suwe, sing jeneng kota basa Jawa opo ora melu aturan tulisan basa Jawa misal: Wonogiri ya ditulis Wanagiri. Sakjane aku juga bingung piye aturane dadine sebagian sing wis tak gawe isine yo nganggo tulisan apa anane. Nek menurutku mending tulisane sesuai aturan tulisan basa Jawa ning isine sesuai apa anane conto: Wanagiri, piye?. Slamet Serayu 00:22, 21 November 2006 (UTC)

Mau mBengi

Mas piye mau mbengi, sido ora?. Sorry banget aku nek akhir taun biosone rodho padet, dadi kurang aktif. Slamet Serayu 03:45, 8 Desember 2006 (UTC)

Yo wis apik, nek ono keputusan opo-opo aku manut wae. Ojo ngundang aku pak, soale aku bioso diundang mbah, he..he..he.. sebeb wis uwanen, malah wiwit SMA. Revo juga bingung arep ngundang opo ning bioso wae nganggo mas. Wis yo mengko disambung bar jemuahan. Slamet Serayu 04:40, 8 Desember 2006 (UTC)

Terjemah Lisensi

Mas tulung terjemahan {{logo}} karo {{GFDL}} dibeneri yo, Slamet Serayu 06:12, 12 Desember 2006 (UTC)

  • Suwun terjemahane mas. Gak opo-opo rodo jarang mas, sing utama pancen dapur kudu tetep ngebul. Slamet Serayu 02:04, 13 Desember 2006 (UTC)

Peringatan

Mas nek aweh peringatan perbuatan vandal piye bahasane aku bingung, conto neng artikel Wayang kae, Slamet Serayu 01:19, 15 Desember 2006 (UTC)

Riyadi

Matur nuwun mas! Inggih sampun maos artikelipun. Lho kok 'njenengan kaliyan mas Kandar saha pak Slamet Serayu mboten dimuat toh? Sayang mangké bènten wekdal. Sugeng! Ngomong2 punika kaca utami badhé dipun éwahi 'nggih? Artikel pilihan sampun sasèn mboten dipungantos ... Meursault2004kula nuwun 09:58, 26 Desember 2006 (UTC)

Nggih lucu artikelipun ... Katingalipun Halaman Utama id: sampun saé. Nanging mboten perlu dipundèkèki "Tahukah anda"? kaliyan "Peristiwa terkini". Meursault2004kula nuwun 10:14, 26 Desember 2006 (UTC)

Éjaan

Aku nduwé pitakonan mas, yèn nulis tembung-tembung serapan sing ana foném /d/-né kepriyé? Apa kudu ditulis 'dh'? Mbiyèn ing sekolah aku diajari kudu nulis 'dh'. Dadi contoné 'dhokter', 'Résidhèn', 'pendhidhikan'lan sabanjuré. Meursault2004ngobrol 10:42, 2 Januari 2007 (UTC)

Oh iya suwun. dadi isih kaya nalika aku sekolah SD :-) Meursault2004ngobrol 11:15, 2 Januari 2007 (UTC)
Iya-iya suwun manèh. Kebeneran aku lagi waé nyilih Mekar Sari sabundhel saka taun 1997. Bareng tak-deleng-deleng lan tak-waca tibakné tembung-tembung serapan asing isih ditulis nganggo 'dh'. Kaya déné 'dhosèn', lan sabanjuré. Banjur tembung 'benua' (basa Indonesia) ing basa Jawa iku 'bawana'. Aku pancèn tau nulis 'wano', sebabé pancèn miturut étimologi tembung wano sing padhanané 'benua'. Nanging tembung iki mung dienggo ing basa Jawa kuna lan tegesé dudu 'benua' nging sajinising 'désa'. Kamangka 'bawana' iku tegesé sajatiné 'jagad'. Tembung 'wano' iku tembung Austronesia asli kamangka 'bawana' saka basa Sangaskreta/Sansekreta. Meursault2004ngobrol 09:08, 4 Januari 2007 (UTC)
Hehehe, aku sajatiné ya mung klangenan waé kok ... Wano iku pancèn wanua sing éjaané tak-gawé modhèrn. Dadi prosèsé mangkéné: wanua -> wanwa -> wano. Terus aku ana pitakon manèh. Yèn nulis imbuhan -aké lan -aken sawisé aksara swara iku kepriyé? Nganggo 'k' isih kaya jaman mbiyen utawa tanpa 'k'? Dadi contoné "nggawa kayu" -> "nggawakaké kayu"/"mbetakaken kajeng" utawa "nggawaake kayu"/mbetaaken kajeng"? Meursault2004ngobrol 10:02, 4 Januari 2007 (UTC)
Ya iya suwun :-) Ya wis aku ora 'klangenan' nanging 'kalangwan'. Meursault2004ngobrol 11:35, 4 Januari 2007 (UTC)

Istilah

  • Mbokmenawa cara ndeleng prakara kanthi nétral terjemahan apik saka NPOV. Bèn ora dawa yaké tembung prakara lan kanthi bisa diguwang dadi "cara ndeleng nétral". Yèn basa Indonesia "sudut pandang yang netral" iku ya cekak.
  • Tembung vanity ing id: ya padha durung sarujuk ... nanging tak-kira bisa dipertal kurang luwih karo tembung "bangga", "ngunggulaké awaké dhéwé" utawa ukara sing kira-kira mèmper. Mengko tak-golèkané manèh, mbokmenawa ana tembung Sangskreta/Kawi sing apik :-)
  • Fair use, "panrapan wajar", "panggunan wajar" utawa "panggonan wajar". Yèn ing id: diterjemahaké "penggunaan adil". Nanging fair tak-kira dudu "adil" tegesé ing kéné nanging "wajar". Meursault2004ngobrol 09:43, 10 Januari 2007 (UTC)
Kanggo vanity aku nemu tembung akusâra ing basa Jawa Kuna. Tegesé kurang luwih yèn ing basa modern 'pd banget', utawa 'g.r.'. Nging aku durung ketemu sing luwih pas. Mengko dak-golek-golek manèh. Meursault2004ngobrol 07:43, 11 Januari 2007 (UTC)
Garis mati hahaha lucu ... Nek "gumedhe" kanggo vanity kepriye? Meursault2004ngobrol 13:18, 11 Januari 2007 (UTC)
'Kumalangkung' katoné apik tembungé nanging takkira ora akèh wong sing ngerti. Tembung 'lumrah' luwih njawani tinimbang 'wajar' sing luwih cetha 'wajar' ya. Nèk lumrah mengko dikira liya manèh ... BTW aku lagi 'ngamuk' gandrung karo Polandia ora apa-apa ta nulis artikel-artikel bab Polandia :-) Nanging budaya lan sastra Jawa aku ora lali lho. Mengko aku ya bakal nulis artikel-artikel bab Jawa.
Yèn bab "Cara nulis aksèn". Wis apik, nanging aku ana masukan sithik. Ing kalangan akadémis pepet iku ditulis mawa ě (e karo caping kawalik). Yèn ê iku tegesé kasus sandi kaya ta tembung 'anêng = ana + ing'. Meursault2004ngobrol 19:04, 11 Januari 2007 (UTC)
Suwun. Iya pancèn 'ě' ora kalebu ASCII. Mulané tak-kira Ejaan Sriwedari luwih kerep dienggo. Iya wis katon regeng saiki lain panganggo anyar kayata mas kunthing lan mas Anakperi baud basa Jawané. Ngomong2 borgx tahu sambat bareng saiki ing id: ramé nggawé utawa netepaké Peraturan dadi rada angèl. Kamangka aturané saka en:. Yèn ing jv: mumpung durung patiya ramé piyé ditetepaké yèn kabèh aturan sing berlaku ing en: utawa id: uga berlaku ing kéné? Iki kanggo nanggulangi panganggo anyar sing kritis (utawa sok tahu alias keminter :-)) ing masa ngarep? Nanging yakné panganggo jv: ya rada béda karo id: dadi ora perlu. Dadi iki contoné paugeran nganggo NPOV, jeneng panganggo, kapantesan artikel, vandhalisme, vanity lan sabanjuré. Yakné perlu didokok ing warkop banjur voting. Meursault2004ngobrol 10:08, 15 Januari 2007 (UTC)

Conto

Nuwun sèwu mas, aku weruh 'njenengan gawé suntingan iki ing kaca panganggo. Sajatiné mas, 'njenengan kudu nggawé suntingan (ethok-ethokan utawa tenanan) ing kaca Dhiskusi Panganggo:Anggoro, banjur nemplèkaké ukara iki I agree to the [[w:User:Interiot/EditCountOptIn|edit counter opt-in terms]] ing formulir "Ringkesan" ing ngisor banjur disimpen. Banjur suntingan panganggo disimpen.

Banjur panganggo iki énaké diapakaké? Meursault2004ngobrol 21:58, 15 Januari 2007 (UTC)

Prasasti

Nèk miturut aku kabèh prasasti olèh. Kabèh prasasti kuna iku wigati. nanging rada angèl lé ngetik tandha-tandha diakritik. Soalé ora mesthi katon ing kabèh komputer. Saya manèh ora kabèh komputer ing warnet-warnet piranti alusé wis canggih. Prasasti Jawa kuna iku ngomong2 nèk ora salah ana atusan. Sing wigati tur misuwur tak-kira ana mung welasan waé kayata prasasti Sukabumi, Singasari, Ngadoman lan sabanjuré. Aku ya tau nulis artikel bab prasasti Ingkang Sinuhun Pakubuwana X, kamangka saka abad 20. Nanging tak-pikir rupané apik dadi katulis ya ora papa.

Ya mengko mbésuk mbokmenawa nèk ana turah wektu bisa kuliah manèh, tak-dongakaké :-) Meursault2004ngobrol 16:11, 26 Januari 2007 (UTC)

bab aliksara iku sajané masalah nganggo ASCII utawa Unicode. Nèk pasang aksara/éjaan modhern iku kudu nganggo "śrī" lan dudu "çrî". Banjur pancèn luwih becik nganggo nulis "maḍangkungan" lan sabanjuré. Nanging masalahé nèk dudu karakter ASCII, ora bisa dituduhaké ing komputer2 sing ora mawa font Unicode utawa komputer2 lawas. Contoné ing omah, komputerku ana Unicode nanging ing kantor ora. Dadi nèng kantor mung weruh kothak-kothak cilik utawa tandha pitakonan "?". Dadi aku dhéwé nèk nulis ya kepeksa kudu mawa éjaan lawas. Apa boleh buat :'-(
T mawa titik ngisor iku ing éjaan modhern pancèn "th". N titik ngisor itu "n-rétroflèks". Menawa ing aksara Jawa, iki aksara "Na-murda". Dadi iki "n" ing arepé "dh" lan "th" serta sawisé "r". Contoné "an.d.ap", "Déwi Kun.t.i", warn.a lan sabanjuré. (Ing kantor n titik ngisor ora bisa tak-tulis).
n titik ndhuwur iku padha karo "ng". ñ iku béda lan padha karo "ny". Banjur ñ iku uga katulis sadurungé "c" lan "j". Dadi tembung "pañcèn" lan "jañji".
Muga-muga panjenengan wis rada dhong, nèk durung takon waé manèh :-) Meursault2004ngobrol 11:42, 29 Januari 2007 (UTC)
Iya wus tak-waca salinané. Iku n sing ana ceret ing ngisor iku karepe Velar nasal. Dadi sajatiné kombinasi antara 'n' lan 'g'. Kebeneran ngerti nomor prasastiné ora? Dadi kapan2 bisa menyang Museum Gajah lan jupuk fotoné. Meursault2004ngobrol 09:43, 30 Januari 2007 (UTC)
Mulané aku mung nganggo ASCII waé :`-( BTW nèk miturut dhosènku ing Leiden, Dr. Willem van der Molen yèn alihaksara diplomatis aksara nga, nganggo tandha velar nasal iki, nanging nèk 'cecak' nganggo 'n' titik dhuwur. Meursault2004ngobrol 12:11, 30 Januari 2007 (UTC)

Kota otonom

Istilah kota otonom (kotamadya) basa Indonesia beciké pancèn kutha otonom ya terjemahané ing basa Jawa. Nanging apa ya sing luwih apik? Ing taun 1950-an kan ana istilah 'swapradja' karo 'swatantra' sing krunguné luwih nJawani. Ngerti ora mas bédané apa? Meursault2004ngobrol 11:36, 27 Januari 2007 (UTC)

Angling Darma

Wah matur nuwun wis kersa maca tulisanku :-) Nèk miturut téoriku sajané dadi jeneng sing 'bener' utawa 'asli' iku "Harindama". Meursault2004ngobrol 11:48, 29 Januari 2007 (UTC)

Prasasti Sukabumi

Prasasti Sukabumi wis tak-tulis, nanging isiné mung tèks waé durung dipretal lan durung ana caritané. Meursault2004ngobrol 14:30, 30 Januari 2007 (UTC)

Alihaksara dhiplomatis

Nah ing kaca Prasasti Pakubuwana X, aku nganggo conto alihaksara dhiplomatis. Nanging ing pirang komputer sing metu mung tandha pitakonan utawa kothak cilik :-( Meursault2004ngobrol 18:58, 31 Januari 2007 (UTC)

Jakarta

Mas aku wis teka neng Jakarta ... ning HP-ku mati. Mengko kopdar ya! Salam. Meursault2004ngobrol 04:09, 7 Februari 2007 (UTC)

Ngenteni mas Revo siap mas, mungkin bar seka Solo. Jv: aja terlalu dadi beban mas, sing penting dapur ngebul dise', nek aku sih memang nduwe wektu luang akeh dadi isa nggo hiburan. Btw kapan kira-kira lairan ? Slamet Serayu 03:59, 14 Februari 2007 (UTC)

Uniné aksara Jawa salah

Mas katoné uniné tulisan Jawa ing Kaca Utama rada salah. Coba mirsani iki. Meursault2004ngobrol 09:01, 17 Februari 2007 (UTC)

Birokrat

Mas 'njenengan saiki wis dadi birokrat. Slamet ya! Meursault2004ngobrol 08:30, 19 Februari 2007 (UTC)

  • Tumpengane sisan Kopdar Jemuah ngesuk, Slamet Serayu 08:33, 19 Februari 2007 (UTC)

Wikipedia

Iya uga sarujuk. Sabeciké pancèn miturut pocapan Jawa. Dadi malahan Wikipédhiyah. Lho kan pasang aksarané wis bener? Aku ora mudheng. Meursault2004ngobrol 13:54, 20 Februari 2007 (UTC)

Undangan

Halo. Kami akan mengadakan pertemuan dengan tim dokumenter Wikipedia. Jika Anda berminat bergabung. daftarkan nama pengguna Anda segera. Salam borgx(kirim pesan) 01:53, 21 Februari 2007 (UTC)

Umah apa Omah?

Aku ora ngerti endi sing bener mas, mung saka feeling wae he..he.. mangga gole'i sing bener apa?Slamet Serayu 06:16, 21 Februari 2007 (UTC)

OK mas, aku lagi njajal nguripke nang Kategori-Kategorine, Slamet Serayu 07:36, 21 Februari 2007 (UTC)
meh setengah papat mas, aku tak siap-siap mulih, wis kangen anak bojo, Slamet Serayu 08:29, 21 Februari 2007 (UTC)

Selamat dadi Bapak

Aku turut bersuka cita mas, muga-muga dadi anak sing soleh, rajin ngibadah uga patuh karo wongtua. Mas saiki kudu rajin nggole bacaan-bacaan soal ngerawat bayi ben luwih percaya diri. Sepisan maneh selamat, Slamet Serayu 03:40, 28 Februari 2007 (UTC)

Wah aku mélu seneng lan uga pengen nylameti. Muga-muga séhat-séhat waé ora ana apa-apa anak lan ibuné. Aku arep mengko bisa dadi pinter lan patuh karo wong tuwa. Amin-amin. Aku saiki lagi ing Jawa Tengah ana urusan kulawarga. Mengko tak-telponé ya mas. Meursault2004ngobrol 13:38, 1 Maret 2007 (UTC)

Artikel lan gambar pinilih wulan punika

Mas Artikel lan Gambar pinilih wulan punika aku usul wayang wae mas sing wis lumayan lengkap, piye? Slamet Serayu 03:53, 1 Maret 2007 (UTC)

Gambar pilihan saka commons wae mas, kae gambang kendhang yo apik lan artikele wis lumayan lengkap, Slamet Serayu 07:07, 1 Maret 2007 (UTC)

Mas, gambar wayang isa dijupo' seko kene wae dadi luwih aman, Slamet Serayu 08:24, 1 Maret 2007 (UTC)

Mas aku wis bosen nulis bab gamelan, tak pindah neng tulisan liya ya, Slamet Serayu 03:22, 2 Maret 2007 (UTC)

Mangga kapan-kapan bukune dibongkar bareng ben artikele luwih berbobot. Piye kabar Yunior, muga-muga sehat. Slamet Serayu 02:56, 7 Maret 2007 (UTC)

Artikel Kerajaan

Aku nggawe artikel-artikel kerajaan, berhubung kae penting banget dadi aku wedi salah, tulung dipriksa ya mas, Slamet Serayu 03:29, 8 Maret 2007 (UTC)

OK mas aku manut, aku lagi njajal nggawe peta wilayah kakuasaane, Slamet Serayu 03:28, 12 Maret 2007 (UTC)

Undangan seminar

Halo, Wikipedia Indonesia diundang untuk membawa acara seminar di Universitas Bina Nusantara. Jika Anda berminat, Anda bisa menghadirinya. Lihat informasi detilnya. Salam borgx(kirim pesan) 05:05, 8 Maret 2007 (UTC)

Wah bisa mélu séminar ya? Suwun. Mengko putrané ditinggal sedélok kan ora apa-apa ta? Ngomong2 luwih cocog karaton ya tinimbang karajan? Ing basa Indonesia kraton iku Dalem Raja anging ing basa Jawa diarani Kedhaton (Jawa Kuna Kad.atwan). Meursault2004ngobrol 05:41, 9 Maret 2007 (UTC)
Ya wis nèk ngono 'karajan' waé ya nganggo "a", supaya padha karo kayadéné "kalurahan", "kawedanan", "kabupatèn", "karesidhènan" lan liya-liyané. Meursault2004ngobrol 07:16, 9 Maret 2007 (UTC)

Taun

Wah matur nuwun yen bisa nganggo bot. Aku wis rada kewalahan :-) Nggarap saka taun 0 nganti 1000 wae. Soale sadhuwure 1000 meh wis takiseni kabeh. Aku tanggal 3 April menyang Landa. Meursault2004ngobrol 14:53, 2 April 2007 (UTC)

Tak kira yèn arep ngisèni taun abad kaping-20 lan 21 mangga waé. Aku wis ngisi kabèh saka 1000 - 1899. Meursault2004ngobrol 07:12, 5 April 2007 (UTC)
Bali menyang kacané "Anggoro/arsip-1".