Tuduhaké menu pokok

Paul Ehrlich ya iku penemu kemoterapi.[1] Dhèwèké lair ing Strehlen, Jerman ing tanggal 14 Maret 1854.[1] Bapake ya iku Ismar Ehrlich lan ibune ya iku Rosa Weigert.[1] Nalika isih sekolah, dhèwèké ora patiya pinter.[1] Nanging biji basa Latin lan Matematikane rada apik.[1] Nalika kuliyah, bijine uga biyasa-biyasa.[1] Nanging kabèh mau ora amarga bodho nanging amarga wektu kanggo sinau kang mung sitik.[1] Dhèwèké kerep nggunakaké wektune kanggo nyoba pirang-pirang zat warna kanggo ngelir jaringan awak kang isih urip.[1] Dhèwèké tansah kepéngin nemu siji barang kang bisa matèni bibit-bibit lelara ing jero awak manungsa tanpa ngrusak jaringan awak.[1] Paul yakin manawa bibit lelara mung bisa nyerap zat warna (kimia) tinamtu, kang yèn bibit lelara mau nyerap zat kimia tinamtu liyané, bibit lelara mau bisa mati.[1]

Paul Ehrlich
Lair (14 March 1854-Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "{" ora dingertèni.-{{{day}}})Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "{" ora dingertèni., Masalah pitembungan: Tembung "march" ora dingertèni.Masalah pitembungan: Tembung "march" ora dingertèni.
Strehlen, Lower Silesia, German Kingdom of Prussia
Pati 20 August 1915 (1915-08-21) (aged 61)
Bad Homburg, Hesse, Germany
Warga nagara Germany
Kondhang ing Autoimmunity
Bebungah Nobel Prize in Physiology or Medicine (1908)
Karièr ngèlmiah
Babagan Immunology

Tetamban kanthi nggunakaké zat kimia diarani kemoterapi.[2] Nalika umur 24 taun, Paul Ehrlich kasil anggoné éntuk gelar dhoktor nalika umur 24 taun.[2] Orang mung iku, ing taun 1908, dhèwèké éntuk Bebungah Nobel ing babagan Kedhokteran lan Fisiologi.[2] Paul Ehrlich pancen ilmuwan limpad.[2] Ehrlich tinggal donya nalika umur 61 taun ya iku tanggal 20 Agustus 1915 ing Bad Homburg, Jerman.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 213]
  2. a b c d e [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 214]