Tuduhaké menu pokok

Paus Adeodatus II (???-676) punika ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (672-676). Sekedhik sanget ingkang dipunmangertos perkawis piyambakipun. Cathetan ingkang wonten kathaipun nedahaken bilih Adeodatus dipunkenal amargi kamirahan lan kasaénanipun, khususipun tumrap kaum papa lan kaum pendhatang.

Adeodatus II
Popeadeodatus.jpg
Installed672
Term ended676
SadurungéVitalianus
DiterusakéDonus
Personal details
Jeneng lairboten dipunmangertos
Lairtanggal boten dipunmangrtos
Pati676
Other popes named Adeodatus

Adeodatus II punika setunggaling biarawan saking Biara Santo Erasmus ing Bukit Celio. Piyambakipun aktif ngleresaken disiplin monastik lan ngadhepi tantangan saking paham monotelisme.

Piyambakipun sampun sepuh nalika kapilih dados Paus lan éwadéné piyambakipun njabat laminipun sekawan taun, boten wonten kemajengan ageng salaminipun mangsa pontifikatipun.

Piyambakipun kadhang sinebut Adeodatus mawon (tanpa nomer) amargi Paus Adeodatus I kadhang ugi kakenal kanthi Paus Deusdedit.


Dipunrumiyini
déning:
Vitalianus
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Donus