Awor utawa fertilisasi utawa pambuahan (singami) iku leburé rong gamet sing bisa wujud nukleus utawa sèl-sèl mawa nukleus kanggo minangka sèl tunggal (zigot) utawa paleburan nukleus. Lumrahé nglibataké panggabungan sitoplasma (plasmogami) lan nyawijèkaké bahan nukleus (kariogami).

Sèl kama lan sèl endhog ketemu njalari awor

Uga delengenBesut