Pepanthan kapustakan

Rak buku kapustakan ing Hong Kong sing ditata miturut pepanthan Dewey

Pepanthan kapustakan iku sistem kanggo nata barang-barang kapustakan miturut jejeré. Pepanthan kapustakan nganggo sistem notasi sing nglambangaké urutan rembug. Sistem iki ngudokaké barang-barang kapustakan murih ditata manut urutan iku. Sistem-sistem pepanthan kapustakan nunggalaké barang-barang sing magepokan, racaké ditata mawa hirarki. Sistem pepenthan liya, ya iku pepanthan fasèt, uga akèh panganggoné. Mawa sarana iki pepanthan warna-warna bisa tinerap ing sawiji barang lan bisa diurutaké manéka cara. Angka pepanthan kapustakan minangka tengeré sumber-sumber wacan. Tenger iki béda saka sistem International Standard Book Number (ISBN) utawa International Standard Serial Number (ISSN).

Tegesing tembung-tembungBesut

Cara Jawa Cara Indonésia
pepanthan klasifikasi
kapustakan pabukon
rembug topik
ngudokaké mengharuskan
murih supaya
nuggalaké mengumpulkan jadi satu
magepokan berkaitan
racaké biasanya
panganggo pemakaian
tinerap diterapkan
tenger penanda

RujukanBesut