Peremech

Peremech ( Basa Tatar: пәрәмәч / pərəməç / pärämäç ; Masalah Lua ing Modhul:Lang larik 1120: attempt to index field 'article_name' (a nil value). , tr. beremes ; Russian: беляш, tr. belyash ) minangka jajanan adonan goreng ukuran individu sing umum kanggo masakan Volga Tatar lan Bashkir .[1] Iki digawe saka adonan tanpa ragi utawa ragi lan biasane diisi daging sing diiris lan trikatuka sing wis disigar. Wiwitane, yaiku daging sing wis dimasak sing wis dimasak sacukupe digunakake kanggo ngisi, nanging mengko daging sing diolah mentah dadi luwih umum.[2][3][4] Utawa, peremech bisa diisi nganggo kentang utawa quark .[5][6]

Peremech
Belyashi 2.jpg
Jeneng liyanéBelyash
Panggonan asalRussia
Tlatah utawa prajaTatarstan, Bashkortostan
Hawa ajanganWarm or hot
Woworan pokokUnleavened dough or yeast dough, ground meat
Buku masakan: Peremech  Médhia: Peremech

ReferensiBesut

  1. Alan Davidson (2014). The Oxford Companion to Food. Oxford University Press. ISBN 978-0199677337.
  2. "Татары". Народы России. Атлас культур и религий (ing basa Russian). Москва: Феория. Министерство регионального развития Российской Федерации. Российская академия наук. 2008. p. 91. ISBN 978-5-287-00607-5.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  3. Едуард Тибилов (2014). А. Братушева (ed.). Осетинские, грузинские и татарские пироги (ing basa Russian). Эксмо. p. 82. ISBN 978-5-457-66291-9.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  4. Светлана Семенова, ed. (2014). Блины и блинчики (ing basa Russian). Книжный клуб "Клуб семейного досуга". ISBN 978-9-661-47252-4.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  5. С. В. Суслова; Р. К. Уразманова (1990). Историческая этнография татарского народа (ing basa Russian). Академия наук СССР. Казанский филиал. p. 74.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  6. Татарская кухня. Изделия из теста (ing basa Russian). DirectMEDIA. pp. 5797. ISBN 978-5-998-91091-3.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)