Permèn karèt

Permen karet gelembung minangka jinis permen karet, sing dirancang kanggo metu saka cangkem minangka gelembung .

Bubble gum
Blowing bubble gum.jpg
Woman blowing a bubble
JinisChewing gum
Panggonan asalUnited States
Tlatah utawa prajaPennsylvania
DigawéWalter Diemer
Diréka nalika1928; 93 taun kapungkur (1928)
Buku masakan: Bubble gum  Médhia: Bubble gum

KomposisiBesut

Ing permen karet modern, yen digunakake karet alami kayata chicle, kudu lulus sawetara tes kemurnian lan kebersihan. Nanging, umume jinis permen karet modern nggunakake bahan karet sintetis. Bahan kasebut ngidini rasa luwih tahan lama, tekstur sing luwih apik, lan nyuda rasa trenyet. [1] Ing tes rasa, bocah luwih seneng rasa stroberi lan raspberry biru, nolak rasa sing luwih kompleks amarga ujar manawa dheweke kepengin ngulu permen karet tinimbang terus ngunyah.

 
Maneka warna werni bubblegum

[2]

ReferensiBesut

  1. "TLC Cooking "What is chewing gum made of?"". Recipes.howstuffworks.com. 1 April 2000. Dibukak ing 15 November 2012.
  2. McGrath, Susan. Stuck On Bubble Gum. National Geographic World 277. Readers' Guide Full Text Mega (H.W. Wilson).