Perseus (spionase)

Perseus minangka jeneng kode ndelok atom Soviet sing hipotesis sing, yen nyata, mesthine bakal nglanggar keamanan nasional Amerika Serikat kanthi nyusup ing Laboratorium Nasional Los Alamos sajrone ngrancang Proyek Manhattan, lan akibate, bakal dadi instrumental kanggo Soviet ing pangembangan senjata nuklir.

Jeblugan tes nuklir Tritunggal. Yen nyata, Perseus mesthine bakal menehi informasi penting babagan tes iki menyang Soviet miturut sawijining sumber.

Antarane peneliti subjek kasebut ana sawetara konsensus yen Perseus ora nate ana lan sejatine nggawe intelijen Soviet.[1][2]

Cathetan sukuBesut

  1. Klehr & Haynes 2019, kc. 1,13.
  2. Albright & Kunstel 1997, kc. 267–277.